Afectiuni tratate cu ulei de in

Prin presarea la rece a semintelor de in (asematoare celor de susan, dar mai inchise la culoare), se obtine un ulei care pastreaza calitatile curative ale granulelor din care provine, reprezentand una dintre cele mai importante surse de acizi esentiali omega 3 din natura. Iar impreuna cu gama bogata de substante benefice insotitoare (fibre, proteine, lignani, vitamine, minerale, lecitina etc), devina unul dintre miracolele medicinei naturiste. Inainte sa apelezi la el, trebui sa stii ce trateaza:


> Previne cancerul de san si de colon. In primul caz, vin in ajutor lignanii (substante chimice cu proprieati antioxidante) din uleiul de in, iar in cel de-al doilea, fibrele insolubile, care curata colonul de toxine. Bonus: tranzitul intestinal este reglat.
> Scade colesterolul, reduce tensiunea arteriala, lupta impotriva obezitatii. De toate acestea sunt responsabili in primul rand acizii omega 3, 6 si 9, in cantitate foarte mare (dublu fata de carnea ton sau somon, de exemplu) care au un rol primordial in refacerea celulara. De asemenea, acizii din categoria omega sunt surse bune de energie, utilizand in mod optim oxigenul care intra in organism, crescand astfel rata metabolismului bazal si scazand perioada de refacere dupa un antrenament fizic. Iar asta se traduce prin scadere sanatoasa in greutate, perioade mai scurte de febra musculara, arderea grasimilor si formarea de masa musculara.
> Imbunatateste functiile cerebrale si trateaza depresia. Lecitina (cu care uleiul de in se mandreste) nu doar sporeste capacitatea de memorare, lucru bine stiut, ci ajuta la functionarea intregului sistem nervos. Iar asta presupune memorie buna, stare de spirit optima, atentie sporita.
> Vindeca pielea. Nu numai ca reda stralucirea pielii, ci trateaza si afectiunile usoare ale acesteia: rani, eczeme, acnee, arsuri, dat fiind ca are efect antiinflamator si exfoliant.
> Restabileste echilibrul hormonal in cazul femeilor. Dat fiind ca este bogat in estrogeni naturali, reuseste sa tina sub control manifestarile sindromului premenstrual si sa le elimini pe cele ale menopauzei.

Comentarii

Trimiteți un comentariu