Ce trebuie sa faceti pentru a avea energie zi de zi

Pentru a beneficia de energie la maxim trebuie sa includem anumite alimente in dieta noastra zilnica, in special cele care accelereaza metabolismul si mentin constant nivelul de energie.
Caderile de energie din cursul zilei se datoreaza slabei functionari a glandei suprarenale, indica o metabolizare lenta a carbohidratilor si a zaharurilor fie ele  naturale sau nu, dar si din cauza faptului ca ati consumat alimente care si-au pierdut elementele nutritive. Pentru a avea mai multa energie trebuie sa reduceti consumul de zahar, cofeina si lactate la pranz. In schimb trebuie sa optati pentru:
- orez brun
- legume verzi in special broccoli care este o sursa excelenta de coenzima Q10, spanac, sparanghel...
- seminte de in/floarea-soarelui
- pentru o crestere rapida a nivelui de energie consumati seminte incoltite
- consumati ceai de radacina de pir ( il gasiti in plafare la pretul de 4 RON)
- consumati zilnic fasole Mung (aici gasiti beneficiile ei si pretul la care se gaseste in magazinele bio/plafare: http://www.badita.com/2012/05/fasolea-pentru-curele-de-slabire.html)
- consumati fructe precum piersici si struguri
- dupa masa beti ceai de ignama
- la micul dejun mancati cereale in special ovaz (in lapte putin cald sau in iaurt adaugand si fructele voastre preferate)
- folositi zilnic patrunjel in mancare sub forma de salata sau in ciorbe/supe
- consumati alge marine pentru ca sunt o sursa importante de minerale, contine complexul de B, sunt generatoare de energie si vitamina C dar contin o cantitate de calciu de 10 ori mai mult decat laptele de vaca si de 8 ori mai mult fier decat carnea de vita (pont: cand gatiti fsole puneti si cateva fasii de alge pentru ca acestea vor inhala gazele provocate de fasole astfel incat dupa ce veti manca fasole nu veti mai suferi de flatulenta).
Pentru a hrani glandele suprarenale cu vitamina B luati o tableta de B complex la masa de pranz si folositi-va din plina de o sursa naturala de vitamina B ce o gasiti in tinctura de unghia-gaii si ginseng.





Comentarii