Cum cresteti colesterolul bun (HDL)

Prin cresterea colesterolului HDL ( colesterolul bun trebuie sa fie peste 100mg/dl) va mariti cantitatea de colesterol benefic disponibila pentru indepartarea colesterolului rau (LDL nu trebuie sa depaseasca 100mg/dl). Trebuie sa consumati zilnic grasimi monosaturate, polinesaturate si sa evitati pe cat posibil grasimile trans si saturate. Pentru a creste colesterolul bun trebuie sa:
- consumati grasimi sanatoase din ulei de masline, ulei de susan, ulei de in, ulei de rapita, ulei de peste, avocado si oleaginoase
- fara scuze faceti miscare cel putin 30 de minute pe zi chiar si plimbarea este buna
- folositi mai des scortisoara (doar o jumatate de lingurita pe zi are efecte benefice, eu pun peste mere, in laptele cu cereale sau in shake-uri de fructe si prajituri)
- nu va mai drogati cu zahar
- luati zilnic suplimente de crom ( este un mineral prezent in diferite alimente dar eu pe langa alimentatie iau un supliment de crom cu vitamina B3 de la Rotto Natura la doar 10 lei)
- faceti exercitii de forta pentru a va mari masa musculara si pentru a scadea grasimea
- inlocuiti carbohidratii cu proteine sau cu grasimi monosaturate ( pentru a reduce tensiunea arteriala si pentru modificarea nivelului de lipide)
- nu exista un medicament minune impotriva grasimilor insa daca aveti probleme cu grasimea trebuie sa luati doua aspirine (162 mg), inainte si dupa ce ati luat aspirina beti jumatate de pahar de apa calda pentru a reduce efectele adverse gastrice
- zilnic luati 300 mg de vitamina B5 (scade LDL si creste HDL dar limitati consumul de alcool in timpul administrarii acesteia)
- de trei ori pe zi luati 100 mg de niacina ( dar inainte de toate trebuie ca medicul dumneavoastra sa verifice functia hepatica pentru a evita un posibil efect toxic care apare rareori).
Iar pe langa tot ce am zis mai sus incercati sa adoptati un stil de viata sanatos, sa va relaxati si sa inlaturati stresul acumulat pe perioada zilei si bucurati-va de fiecare zi impreuna cu cei dragi. Nu va irositi viata cu nervi din cauza unor persoane rau intentionate sau poate asa sunt acele persoane de la natura din cauza a vietii traumatizante avute. Tineti langa voi doar oamenii care va fac bine atat vietii voastre sociale cat si sanatatii  voastre. In ultimul timp se promoveaza mult sanatatea, sanatatea si iar sanatatea dar in acelasi timp pe aceeiasi balanta inclina si lucrurile care nu ne lasa sa fim sanatosi, acele multe tentatii. Ca sa reusiti sa scapati de multele tentatii printre care multe sunt daunatoare incercati sa va ganditi la consecintele pe termen lung care vor aparea mai tarziu.

Comentarii