Cum sa alegeti sutienul potrivit

Azi , exista pe piata o varietate mare de sutiente, sa arate bine este important dar sa se potriveasca perfect este o problema de sanatate. Sutienele prea stramte sau prea inguste pot sa produca boli.
1. Daca sanii se revarsa din sutien la nivelul decolteului si sub brate inseamna ca nu este potrivit ba chiar este este prea mic. Bretelele si banda de sub sani nu ar trebui sa lase urme rosii dureroase. Cupele unui sutient potrivit ar trebui sa fie suficient de mari incat sa acopere ambii sani, inclusiv in lateral sustinandu-i bine iar traversa dintre ele ar trebui sa stea usor lipita de piele. Fiecare femeie ar trebui sa renunte cateva ore pe zi l sutien mai ales in timpul noptii e obligatoriu sa se renunte la sutien.
2. Daca bretelele taie umerii inseamna ca sunt prea scurte si prea inguste, bretelele prea stranse pot sa striveasca nervii provocand in brate furnicaturi si osenzatie de amorteala. Pentru a evita asta trebuie sa cumparati sutiene cu bretele cat mai late, bretelele sa fie paralele si sa treaca pe mijlocul omoplatilor.
3. Daca sutienul aluneca in sus la fiecare miscare inseamna ca el nu mai sta sub omoplati ci exact pe mijlocul lor si asta se intampla de obicei cand sutienul este prea mare. Aceasta poate duce la dureri cronice de cap si de spate. Un sutien este potrivit daca terminatia de sub sani se afla la aceiasi inaltime cu cea din spate. De obicei la femeile cu sanii mari sutienul este mai coborat in fata decat in spate, ceea ce nu e bine deloc.
4. Daca pielea transpira usor sub sutien inseamna ca sutienul este confectionat dintr-un material nesanatos. Pielea nu poate respira si se produce o acumulare de caldura si umezeala, ceea ce duce la bubite care produc mancarimi, iritatii, ciuperci s.a...Un material bun pentru un sutien este microfibra pentru ca ea transporta la suprafata sutienului prin porii lor extrem de fini, umezeala din corp, care se evapora, garantand o temperatura constanta si sanatoasa pentru piele.
Reguli de respectat la cumparaturi:
- cumparati-va sutienul in primele doua saptamani de dupa ciclu deoarece la multe fete atat in timpul cat si cu o saptamana inainte marimea cupelor creste cu cel putin un numar
- masurati-va marimea sutienului profesionist de doua ori pe an
- probati sutienul in liniste, urmariti cu ochi critic ce se intampla cand miscati bratele, cand le ridicati, cand va aplecati...
- stati in cabina aproximativ 5 minute cu sutienul pe voi si verificati daca apar urme de apasare sau iritatii (daca da inseamna ca nu are forma si materialul potrivit).

Comentarii

  1. interesant articol,multumesc poop

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut;)...multe fete ar trebui sa urmareasca aceste aspecte in alegerea sutienului pentru ca multe, recunosc ca si eu in trecut nu am facut-o, m-a uitam doar la frumusetea sutienului si atat...acum aleg doar sutiene din gama Jolidon, mi se par cele mai potrivite, nici nu le simt...chiar zicea Dr.Oz intr-o emisiune ca sutienul ar trebui sa fie o a2a piele, adica nici sa nu simtitm ca purtam sutien, atat de bine trebuie sa se potriveasca, ca sa ne simtim confortabil si sa evitam problemele deranjante...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu