Sănătate de vară în 4 pași

Acest anotimp frumos si colorat e bogat in surse de vitamine, unde mai pui si cate motiveaza sa te mentii in forma. Iata patru moduri de a profita din plin de bogatiile verii.
1. Fă-ți un mix de antioxidanți
Incearca sa-ti prepari zilnic o portie dintr-n amestec genial: afine, coacaze si capsune. Toate trei sunt bogate in antioxidanti de care ai atata nevoie vara, cand trebuie sa te protejezi de radiatiile solare.
2. Murdareste-ti mainile si destreseaza-te. Un studiu britanic a confirmat faptul ca munca fizica te ajuta sa te relaxezi si iti distrage atentia de la problemele care te macina. Daca locuiesti la casa sau ai drum pe la bunici, mergi in gradina si planteaza ceva numai al tau - mirosul de sol umed si activitatea in sine te vor revigora.

3. Ia-ti o mica vacanta. Desi suntem mereu ocupati, ai grija sa-ti pastrezi cateva zile libere pentru vara, cand vacanta are, parca, mai mult farmec. Nu e nevoie sa pleci in Hawai ca sa te simti bine atata vreme cat ai timp liber si prieteni de scos la plimbare. Conform studiilor, vacantele au multe beneficii: scad tensiunea arteriala si tin sub control cortizolul, hormonul stresului.
4. Profita de bauturi delicioase
Vara e anotimpul perfect pentru a te distra responsabil si pentru a obtine si ceva avantaje de pe urma bauturilor pe care le prepari. Mult suc proaspat de fructe pentru a incepe in forta o petrecere.

Comentarii