Masti dulci pentru ten fin

E destul de dificil sa mentii pielea moale, neteda si sanatoasa cand este foarte frig. Chiar daca uscaciunea face legea in acest sezon, fructele devin salvatoarele cele mai de pret.
Dulci, ieftine, pline de apa si vitamine, fructele nu trebuie sa-ti lipseasca din casa in aceasta perioada. Masca din fructe este tratamentul cel mai eficient si la-ndemana cand vine vorba de ingrijirea pielii uscate sau iritate. In plus, multe dintre ele ne ajuta sa ne protejam de efectele nocive ale razelor UV datorate vitaminelor A si E, dar si sa ne pastram pretiosul bronz in sezonul cald.

Masca de catifelare din cinci fructe
Hraneste pielea si hidrateaz-o pentru un plus de finete. Pune intr-un blender o felie de ananas, una de pepene galben, un kiwi, o banana, o mana de boabe de struguri. Paseaza fin toate fructele, lasa-le la frigider 15 minute, apoi aplica pe fata, gat, decolteu, brate. Lasa sa actioneze 30 minute si clateste cu apa calduta.

Masca hidratanta din pere, mure si struguri
Aceasta combinatie are darul de a catifela si a calma pielea, mentinand, in acelasi timp, culoarea aramie a pielii. Aplica un strat fin de miere pe toata fata, inclusiv in jurul ochilor, si apoi piureul de fructe. Lasa sa actioneze 15 minute si indeparteaza cu o discheta bine umezita.

Masca exfolianta din papaia
Acest fruct contine o enzima ce actioneaza ca un exfoliant natural, benefic mai ales in cazul pielii iritate si care incepe sa se cojeasca. In plus, sucul de paiaia diminueaza pistruii si petele produse de soare. Paseaza o jumatate de fruct bine copt si intinde pasta pe fata. Lasa sa actioneze 15 minute si clateste.

Masca pentru pielea imbatranita din caise
Vitamina A din micutele fructe reintinereste pielea aproape instantaneu, netezeste ridurile si ii da fermitate. Indeparteaza coaja si paseaza fin pulpa a doua caise foarte coapte. Aplica pe fata, iar dupa 10 minute, spala tenul cu apa calda. Pentru un plus de hidratare, adauga la aceasta masca o lingura de miere.

Masca purificatoare pentru ten mixt din pepene verde
Enzimele din pepe au proprietatea de a reduce sebumul. De aceea, acest fruct este indicat tenului mixt sau cu tendinta de ingrasare. Pepenele purifica tenul, curatandu-l in profunzime, hidrateaza intens si umple ridurile fine, facandu-le insesizabile pentru cateva ore. Pielea capata fermitate, luminozitate si devine neteda. Paseaza cateva bucatele bine coapte si aplica miezul pe fata timp de 15 minute, dupa care curata cu apa calduta.

Masca revitalizanta din piersici
Vitaminele A si C fac adevarate minuni pentru pielea uscata. Dupa ce indepartezi coaja, paseaza pulpa si aplic-o pe fata si gat printr-un masaj delicat. Las-o sa actioneze timp de 10 minute, dupa care indeparteaza masca dulce cu apa calduta.

Comentarii