Catastrofe provocate de cosmetice

Cele mai multe dintre noi asteptam un anumit nivel de fidelitate din partea produselor noastre exact asa cum am astepta de la orice relatie. De aceea este intotdeauna un soc cand acestea nu fac fata, iar asta se intampla mai ales atunci cand ai mai mare nevoie de ele. Iata cateva solutii la unele probleme cauzate de cosmetice:
- cand rujul, fardul de pleoape si creioanele se inmoaie si incep sa se topeasca in gentuta de machiaj, refa-le forma cu degetele si apoi pune-le in frigider peste noapte.
- daca capacul sticlutei de oja e lipit de fiecare data cand iti faci manichiura, unge cu un pic de crema grasa in jurul gatului sticlutei inainte de a inchide si data viitoare se va deschide usor.
- daca lacul de unghii este grunjos se pune putina acetona in sticluta de oja, se agita foarte bine si gata (acest lucru cred ca deja il stiati dar nu strica sa fie amintit)
- pentru a repara un ruj rupt, tine fiecare din cele doua jumatati deasupra flacarii unei lumanari pentru cateva secunde pentru a nu capata funingine, dupa care preseaza-le una de alta, aseaza pe o farfurioara si se tine la frigider pana cand se reface.
- daca machiajul devine portocaliu ori culoarea nu e potrivita pentru pielea ta si ai nevoie de o nuanta cu mai mult roz in ea ori fondul de ten este vechi si s-a oxidat, ceea ce-l face sa se decoloreze iar cel mai bine este sa-l arunci.
- daca peria de rimel e presarata cu bucatele intarite de rimel, se aplica un strop de crema grasa pe perie si cu o carpa uscata se sterge bucatelele. Pentru curatarea periei de rimel nu este bine sa folosim apa si sapunul pentru ca sapunul poate irita ochii iar apa introduce bacterii in rimel.
- daca pierzi o bucata de culoare de fiecare data cand iti ascuti creionul de ochi/buze, se baga creionul in congelator pentru 5-10 minute inainte de a-l ascuti. Se va intari suficient de mult cat sa nu mai pierdem atat de multa culoare prin ascutire.
- daca fondul de ten sau crema hidratanta colorata s-a terminat foloseste un betigas de urechi lung pentru a razui cat mai mult de pe sticla sau daca recipientul este de plastic cu o forfecuta taie in jumatate tubul si aduna restul intr-un borcanel mic pentru a folosi si mai tarziu.
- cand grasimile de pe fata ajung in fardul de obraz si fac ca pudra compacta sa fie tare sau lucioasa, razuieste suprafata cu un cutitas curat de bucatarie sau o agrafa de birou si arunca bucatelele vechi iar produsul dedesubt va fi moale si proaspat.
- pentru a nu se sfarama fardurile atunci cand le tii in poseta cel mai bine este sa le pui intr-un compartiment lateral inchis cu fermoar sau intr-o gentuta pentru farduri ori cel mai bine este sa tii in geanta produse cu ambalaj moale, de exemplu tuburi de plastic cu gloss si gel de obraz si farduri ambalate in recipiente cauciucate sau in casete de plastic tare ori metal. Cu cat este mai cremos un produs cu atat sunt mai mici sansele ca el sa se usuce si sa se sfarame.

Comentarii

  1. foarte utile sfaturile.. :)
    mai ales cel pentru creionul de ochi :)
    ms pentru articol

    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. de cate ori am irosit creionul de ochi, chiar era enervant sa se rupa varful mai tot timpul cand il ascuteam si multe dintre noi cred ca am patit asta dar intr-un final apare si solutia;)). Cu placere:)...
    :*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu