Ciocolata slăbește - mit sau adevăr

Ei bine, se poate să slăbești fără să renunți la acest deliciu, ba chiar, oferindu-ți un răsfăț, scazi în greutate ușor și plăcut.
Se spune despre ciocolata ca este dusmanul dietei si al siluetei, ca are prea multe grasimi si ingrasa. Contine insa si antioxidanti, chiar mai multi decat sucul de fructe. Studiile au aratat ca, dincolo de calorii, ciocolata este benefica pentru sanatate, mai ales pentru starea de bine.

Un studiu a aratat ca reduce stesul si sustine dieta. Timp de 2 saptamani, un grup de voluntari au consumat zilnic 40g de ciocolata. Rezultatul a fost unul neasteptat: nimeni nu s-a ingrasat, iar nivelul stresului s-a diminuat considerabil. Un alt studiu a aratat ca persoanele aflate la dieta care au consumat zilnic 2-3 patratele de ciocolata la una din gustari au reusit sa mentina regimul alimentar chiar sa slabeasca.

Flavonoizii din cacao au efect vasodilatator, reducand astfel presiunea sangelui. Pentru a avea acest efect pozitiv, ciocolata trebuie consumata cu moderatie - maximum 6 patratele pe zi. Acesti antioxidanti contribuie la o mai buna circulatie a sangelui la nivelul retinei si creierului, la reducerea colesterolului si la stimularea metabolismului, organismul arzand mai cu foc grasimile.

Cea mai buna ciocolat
Pe primul loc, se afla ciocolata neagra, ce contine o cantitate mare de antioxidanti. Este urmata de cea cu lapte si alune, cu o cantitate mai mica de grasimi saturate, si apoi de ciocolata cu crema. Cea mai neindicata din punctul de vedere al sanatatii si siluetei este ciocolata alba, bogata in grasimi si foarte saraca in antioxidanti.

Comentarii