Sfaturi pentru o campanie promotionala

Intai sa clarificam lucrurile, diferenta intre un concurs si o promotie sau campanie promotionala este ca primul nu te obliga sa cumperi sau sa platesti o taxa pentru a intra efectiv in acel "mecanism competitional" sa zicem. O promotie, de cele mai multe ori presupune achizitia de produse care ulterior te vor ajuta sa intri in promotie.
De-a lungul anilor promotiile au evoluat. Inainte de aparitia internetului "masiv" in Romania o promotie insemna: trimite 3 ambalaje intr-un plic la C.P, O.P etc.
Nu stiu cati dintre voi erau atrasi de astfel de promotii dar pe mine ma lasau rece mai ales ca nu aveam niciodata incredere ca plicul va ajunge la timp la destinatie. A urmat aparitia online-ului si promotiile s-au mutat pe net. Zeci de siteuri create special pentru asa ceva, premii mai mari, mai multe, promovare prin reclame tv, o nebunie. Ultima fita e sa ai o aplicatie speciala pentru Facebook unde poti introduce codurile sau nu mai stiu ce.
Sfaturi:
- daca ai de gand sa faci o campanie de trimis coduri, fa in asa fel incat sa nu se vada codul la suprafata. Daca e cutie de lapte, tipareste codul pe interior;

- daca vrei sa dai premii instant tot prin coduri cere ambalajul original pentru validare deoarece se trezesc multi care se plang ca au introdus eronat codul pe alt site si cand au constientizat, codul nu mai era valabil fiind folosit de altii;
- pune premii atractive. Oamenii sunt mult mai atrasi de bani, masini si case decat excursii, bijuterii sau animale de plus. Daca sunt concursuri pentru copii atunci nu lua in considerare ideea asta.
- incearca un mix de premiere: trageri la sorti, premii instant, concursuri de cultura generala etc.
- pune bloggeri sa iti promoveze campania;
- nu mai cere ambalajele pentru validarea premiilor. Sa dau un exemplu: la o promotie de cafea instant, trebuie pastrate paharele in caz ca vei castiga. Va dati seama cate pahare trebuie stranse? Mai bine da-mi un talon sau daca nu e posibil fa concursul pe magazine.
Sunt multe sugestii dar nu prea mai imi trec prin cap la ora asta. Daca mai aveti voi completari, foarte bine.

Comentarii