Transformarea ochilor - arta iluziei

Mereu, noi femeile apelam la mici trucuri pentru a da impresia de ochi mai mari, buze mai pline, piele fina fara semne si niciodata nu cred ca o sa renuntam la acestea. Nu stiu ce au barbatii in plus de sunt asa de frumosi fara nici un pic de machiaj, retusuri si altceva, nici noi nu suntem mai urate dar daca nu ne facem o mica modificare, un mic retus parca nu suntem noi, este o chestie inascuta (inca de mici ne mazgaleam ochii cu creionul mamei, ne dadeam stangace cu ruj depasind conturul, sau cum am patit eu cu sora mea ne-am facut buzele pe la 5 ani cu un creion chimic, daca-l umezeai avea o culoare mov si nu s-a luat vreo cateva zile sau cand i-am conturat sprancenele sorei cu un creion de colorat negru, am ras pana am trezit-o si pe saraca bunica, pentru noi era ceva nou si caraghios;)), ori un moment la fel de amuzant a fost atunci cand verisoara mea care avea sprancenele blonde si le-a conturat cu un creion negru doar ca o spranceana a conturat-o stramb in jos, m-a intrebat daca ii sta bine, eu pusa pe sotii ca si acum i-am zis ca da si apoi am iesit la plimbare sa ii arat imprejurimile pentru ca nu e din Iasi, si toti amicii mei din bloc au inceput sa rada de ea la aparitia ei si toti oamenii se uitau ciudat si lung la ea (mai ales ca era ciudat sa vezi un copil de 9 ani cu sprancene conturate ea fiind roscata se vedea tare haios), eu bineinteles ca radeam pe la spatele ei de nu mai puteam si cand m-a surprins i-am zis ca nu e nimic, ii sta foarte bine pana cand am ajuns acasa si i-am zis adevarul). Trebuie sa iesim in evidenta, sa ne simtim in pielea noastra si tot timpul trebuie sa aratam ingrijite si puse la punct. De exemplu mie nu-mi lipseste niciodata din geanta rujul si balsamul de buze. Iar in zilele cand nu prea am chef sa ma machiez folosesc doar crema hidratanta colorata, rimel, balsam de buze, ruj si putin iluminator care-l folosesc pentru a trasa o linie luminoasa de-a lungul arcadei sprancenelor.
Tin minte ca atunci cand era sora mea prin clasa a10-a nu se machia deloc deloc, nici ruj nu folosea. Nu era urata, ba chiar simpatica, dar parca nu iesea in evidenta. De multe ori m-am chinuit sa o conving ca i-ar sta bine daca ar folosi mici trucuri. Nici nu m-am gandit ca o se schimbe vreodata in privinta asta. Pana la prima incercare, si de atunci a dat de gustul "artei machiajului" si acum nici nu o pot dezlipi de langa oglinda pana cand ultimul fir de par al capului nu-i sta la locul lui:))). Nimic nu arata mai bine ca o piele sanatoasa, curata, frumoasa si naturala dar cateodata trebuie sa apelam si la mici trucuri pentru a ascunde ceea ce natura ne-a dat sau nu. Asa suntem noi femeile, trebuie sa ne facem cat mai frumoase, vrem sa nu imbatranim niciodata si de aceea de multe ori se apeleaza la gesturi extreme care uratesc si mai mult. Dar mici trucuri nevinovate care totusi ne pastreaza si naturaletea, sunt binevenite oricand. Important este sa nu ne ascundem de tot adevarata infatisare sub o masca a perfectiunii iar atunci cand o dam jos sa nu mai fim recunoscute de ceilalti. De exemplu in epoca victoriana, desi machiajul in acea vreme nu era privit cu ochi buni, femeile erau sfatuite de expertele in frumusete sa se ciupeasca de obraji, pentru a se imbujora, sa-si muste buzele pentru a le da putin volum si culoare naturala si sa rada hrean in lapte rece si sa-l aplice pe piele pentru a-i imbunatati culoarea si pentru a o reimprospata.
Voi prezenta mai jos cateva mici trucuri pentru a masca anumite neajunsuri dar inainte de asta nu pot sa nu va zic cum faceti ca tenul sa capete stralucire:
- inainte de a merge la un eveniment important, o aniversare, o cina romantica aveti nevoie de putina stralucire, sa radiati si la propriu si la figurat: amestecati fondul de ten sau crema hidratanta cu iluminator sau cu crema hidratanta pentru stralucire sau atunci cand lumina e slaba si vrei sa stralucesti, amesteca fond de ten cu putin sclipici. Cel mai bun iluminator pe care il recomand cu incredere ar fi Make Up For Ever Uplight Luminizer.
Acum sa trecem la machiajul ochilor, iar cel mai bun machiaj al ochilor este aproape imperceptibil dar iti lumineaza ochii, le accentueaza forma si ii face sa para mai expresivi.
Daca aveti:
1. Ochi apropiati: pentru a crea iluzia de mai mult spatiu intre ochi, accentueaza colturile exterioare ale acestora cu fard, departe de centru tot timpul. Aplica fard de pleoape in nuante deschise, din coltul interior spre iris, si o nuanta mai inchisa inspre margini. Folosind un creion dermatograf, trage o linie cat mai aproape posibil de linia genelor, dinspre marginea exterioara a irisului inspre colturile exterioare ale liniilor genelor de sus si de jos apoi intinde usor cu degetul sau cu un betisor de urechi pentru un aspect mai melancolic, atragator (secretul accentuarii rapide a ochilor sta in tehnica iar pana o vei stapani e mai usor sa lucrezi cu un creion decat cu un tus. La inceput cand nu prea stapaneam bine tehnica le foloseam pe amandoua iar rezultatul era unul uimitor incat mai toate colegele imi remarcau ochii si se minunau cum de imi iesea contrurul perfect drept fara strambaturi;)). Cel mai bine este sa iti asezi coatele pe masa pentru a-ti stabiliza mainile sau cand nu aveam posibilitatea sa stau la masa imi sprijineam coatele de usa, apoi trebuie sa folosesti un creion cu varf moale, rotunjit, si fa o serie de puncte unul langa altul, cat mai aproape de linia genelor pentru ca uneori este greu sa controlezi o linie continua sau cel mai recomandat este sa trasezi rapid o linie precisa cu creionul si apoi daca vrei sa folosesti si tus trasezi la fel de rapid pentru a nu devia de pe conturul creionului (eu folosesc mereu tusul cu pensula, e cel mai bun, si nu folosesc unul scump ci unul la 6 lei care le bate din toate punctele de vedere de 1000 de ori pe cele mai scumpe, care chiar m-au dezamagit de multe ori)). Daca ar fi sa aleg intre a-mi pune in evidenta ochii sau  buzele as alege sa-mi evidentiez ochii, nu stiu de ce dar mereu m-au fermecat ochii expresivi iar atunci cand nu sunt destul de expresivi mici trucuri nu strica, asta in cazul femeilor, in plus ochii sunt oglinda sufletului iar primul lucru la care ma uit intotdeuna la un om sunt ochii, pentru ca ei spun totul despre acea persoana, ei nu ascund nimic, prin intermediul lor poti descifra multe;)).
2. Ochi departati: pentru a face ochii sa para mai apropiati, aplici putin contur negru pe colturile interioare ale ochilor si intinde-l. Daca folosesti fard de pleoape, aplica-l incepand din coltul interior al ochiului, dar lasa-l sa se piarda inainte de marginile laterale.
3. Ochi infundati: culorile deschise scot in fata, iar cele inchise adancesc. Pentru un efect de marire a ochilor, aplica un fard de culoare deschisa pe pleoape (dar nu prea mult pentru a fi imperceptibil), de la gene spre sprancene.
4. Ochi mari, rotunzi: pentru a-ti alungi ochii, contureaza-ti doua treimi dinspre exteriorul liniilor genelor superioare si inferioare, apoi uneste liniile ochilor, orientand putin in sus si aplica rimel doar pe genele dinspre exterior.
5. Ochi migdalati: pentru a face ochii sa para mai deschisi, onduleaza-ti genele cu clestele pentru gene si aplica rimel mai intai pe genele din mijloc, apoi aplica in diagonala, inspre colturile exterioare ale ochilor (un rimel bun ar fi rimelul pentru gene intense si cu volum Lancome Hypnose cel il gasiti la pretul cel mai mic de 104 lei pe www.aoro.ro ori rimelurile de la Maybelline ce le folosesc des, am incercat 5 variante iar cel mai bun mi s-a parut cat eyes, the falsies volum express iar de la Rimmel London, scandaleeyes show off).
- o metoda pentru a-ti face ochii mari este sa aplici un al doilea strat de rimel doar pe colturile exterioare ale genelor superioare.
6. Ochi cu pleoape cazute: fa conturul pleoapei superioare de-a lungul genelor, tragand usor linia in sus la colturile exterioare apoi aplica fard de pleoape deasupra liniei sau intinde-o ca sa para mai catifelata.
7. Ochi intunecati: chiar daca nu faci cearcane, va veni o noapte ce-ti va lasa umbre intunecate sub ochi dimineata (mi se intampla atunci cand ma gandesc la multe lucruri, multe griji,sa am insomnie si nu dorm vreo cateva zile la rand uneori mi s-a intamplat si o saptamana dar cu toate astea nu am facut deloc cearcane, ce noroc ca macar in privinta asta am gene bune;))). Dar atunci cand se intampla sa apara tot ce poti face este sa amesteci in palma putin corector pentru cearcane cu putina crema pentru ochi si intinde in zona de sub ochi (sau un produs bun ce il foloseste o cunostinta ar fi crema pentru ochi Olay total effects la pretul de 56 lei sau ceva mai ieftin intre 10-25 lei L'Oreal Visible Lift Line-Minimizing).
8. Ochi obositi: putin contur de o culoare deschisa va face ochii obositi sa para mai luminosi. Sau aplica contur pe interiorul pleoapei cu un creion alb sau contur de culoare roz cu nuanta piersicii (are un aspect mai cald si mai natural).
9. Albul ochilor mai alb: fardul de pleoape de culoarea nisipului e o nuanta neutra care va face ochii sa para mai putin rosii, galbenul poate sa face albul ochiului mai alb, iar daca ai ochi albastri/verzi incearca tonuri calde ca de lamaie iar daca ai ochi caprui/negri incearca tonuri de culoarea galbenusului sau a cremei de zahar ars.
10. Conturarea ochilor: tenul gras poate face conturul de ochi sa se intinda, deci incearca un contur de ochi uscat compact, aplica-l umed cu o pensula pentru contur, lasa-l sa se usuce si aplica pudra peste el pentru a preveni intinderea insa daca preferi creionul, foloseste o pensula mica pentru a aplica deasupra fard de pleoape de aceeasi culoare ca sa fixezi. 
- daca fardul de pleoape crema face tot timpul cute, aplica deasupra o pudra transparenta/fard cu sclipici de o nuanta deschisa astfel va tine fardul la locul lui si iti va lumina ochii.

Comentarii