Trucuri de ingrijire pentru barbati

A venit randul sa oferim cateva sfaturi de ajutor si barbatilor care se simt de multe ori dati la o parte: de exemplu sunt mai multe haine si o multime de branduri concepute special pentru femei si mai putine pentru barbati. Cand intram intr-un magazin obisnuit de imbracaminte mai mult de jumatate este dedicat partii feminine si doar un sfert sau deloc pentru partea masculina, la fel si intr-un magazin cu parfumuri si produse cosmetice si de ingrijire a pielii.
Desi aparent avem impresia ca barbatii nu prea stau deloc in oglinda nu este deloc asa, petrec cam aproape acelasi timp in fata oglinzii ca si femeile (asta in cazul in care nici femeile si nici barbatii nu exagereaza in fata oglinzii), unii din ei chiar stau mai mult decat unele femei. Sau unor barbati nu le face deloc placere sa mearga cu iubitele lor la cumparaturi, din cauza ca ele petrec cam mult timp in magazine sau in cabina de proba cand nu stiu ce sa aleaga. Dar surprinzator sunt si barbati foarte pretentiosi care petrec foarte mult timp la cumparaturi si enervant de mult timp in cabina de proba si culmea ca fix acestia nu au rabdare cu iubitele lor la cumparaturi dar ei cer asta din partea lor;))...
Odata cu zorii erei "metrosexuale", lumina reflectoarelor a revenit si asupra toaletei barbatilor. In ultimii ani, companii precum Clinique, Jurlique (produse pe care le putem achizitiona si online de pe ro.strawberrynet.com), Clarin si Neutrogena au lansat cu succes produse barbatesti iar baietii cotrobaiesc si prin dulapiorul cu produse cosmetice ale sotiilor ori prietenelor.
Barbatii realizeaza mai mult ca niciodata ca pielea sanatoasa, o infatisare ordonata si bine ingrijita nu sunt doar mai atragatoare la nivel personal dar prind bine si in afaceri. Schimbarea din partea barbatilor se produce si la spa, la salonul de cosmetica unde tot mai multi barbati iti fac manichiura si pedichiura. In orice caz, toata lumea are de castigat: femeile beneficiaza de un barbat mai curat si mai placut mirositor, pentru ca atragator oricum este fiecare in felul lui, iar barbatii experimenteaza placerea unui mic rasfat, indiferent de nivelul la care ajunge confortul lor. Iata si cateva remedii rapide ale celor mai comune erori ale ingrijirii personale masculine:
1. Iritatii de la aparatul de ras (un chin pentru noi femeile pentru ca in astfel de momente nu ne lasa sa le mangaiem pielea lor fina, daca nici cand se barbieresc nu le putem simti pielea fara barba atunci cand):
- daca esti predispus la iritatii de la aparatul de ras nu te barbieri in sensul opus cresterii firelor de par, asigura-te ca lama este curata si ascutita, nu apasa prea tare si barbiereste in directia cresterii firului de par, nu invers
- barbiereste-te sub dus sau lasa dusul sa curga in timp ce te barbieresti fiindca ajuta la inmuierea firelor de par tari si la vindecarea iritatiilor
- folositi gel sau crema nu spuma, da-ti cu apa calda pe fata, nu fierbinte, si lasa crema pe fata 1-2 minute pentru ca barbieritul sa fie mai placut.
- un mic sfat pentru femei (nu folositi aparatul de ras al partenerului pentru ca o lama tocita ii poate irita pielea) ->intotdeauna ma intrebam cand eram mai mica cum de isi dadea seama tatal meu ca aparatul de ras ii era folosit desi era pus la loc, perfect curat si uscat:)). Si acum se intampla ca mama sa ii mai foloseasca aparatul de ras si cand se barbiereste il mai aud mormaind si imi dau seama de ce sau tipa "cine mi-a folosit aparatul"...
2. Taieturile de la barbierit:
- clateste cu apa rece si tine un baton de alaun pe taietura ca sa opresti mai rapid sangerarea apoi trebuie sa aplici pe taieturi putin de ulei natural de galbenele
- daca pielea se inflameaza de la lama de ras, incearca sa folosesti un aparat de ras electric (este mai delicat cu pielea pentru ca nu face decat sa tunda parul iar aparatele de ras cu lama indeparteaza si stratul superior de piele moarta oferindu-le barbatilor o exfoliere zilnica).
3. Falsa matreata si scuame respingatoare:
- unele geluri de par formeaza un fel de scuame cand se usuca iar pentru a evita asta inainte de a-ti da cu gel prin par, amesteca in gel o picatura de balsam de par si gata.
- daca ai probleme cu matreata maseaza pe scalp putin ulei de masline presat la rece, lasa-l sa actioneze timp de 45 de minute pentru a-si face efectul apoi spala-ti parul cu un sampon anti-matreata sau inainte de a merge la culcare aplica pe scalp niste Listerine cu o discheta de bumbac si dimineata foloseste un sampon impotriva matretii de exemplu samponul Nizoral este bun si il gasiti la pretul de 39 lei.
4. Respiratie urat mirositoare:
- bea o cana de ceai negru sau mesteca patrunjel ori menta.
5. Firele crescute pe sub piele:
- de 2 ori pe saptamana foloseste un gel exfoliant abraziv pentru fata pentru a preveni aparitia firelor crescute pe sub piele
- daca ai un fir de par crescut pe sub piele, pune o picatura de exfoliant abraziv pe o periuta de dinti care nu o folosesti si periaza usor inainte si inapoi zona respectiva (s-ar putea sa dureze o zi doua pana sa reusiti dar macar nu veti rani zona respectiva zgacilinid cu penseta pana iese)
- recomandari: scrub de la Clinique sau Clarins iar pentru igiena zilnica, gel pentru spalarea tenului de la Pure Skin Oriflame.
6. Rarirea parului:
- mai bine de 50 % din toti barbatii vor trece  prin experienta pierderii parului,iar cel mai avantajos este sa-ti tii parul tuns scurt uniform iar daca vrei sa urmezi un tratament cele mai bune optiuni ar fi: Propecia (o pastila eliberata pe baza de reteta care va actiona atat timp cat o vei lua), Rogaine (un produs cu aplicare locala pe baza de minoxidil care actioneaza tot atat timp cat vei folosi produsul), iar cea mai sigura cale de a avea din nou par ca inainte este transplantul de par (inainte de a face un transplant de par este bine sa te consulti cu dermatologul).
7. Unghii murdare la maini:
- inmoaie mainile in apa calda in care ai pus si cateva felii de lamaie, preseaza-ti unghiile in lamai, clateste si apoi usuca.
8. Picioare cu bataturi:
- foloseste o crema sau o lotiune cu acid glicolic sau cea mai rapida modalitate este sa-ti faci pedichiura;)). 
Au nevoie barbatii de un exfoliant abraziv?
Pielea barbatilor e mai groasa si mai uleioasa, asa ca desi ei isi exfoliaza pielea de fiecare data cand se barbieresc, folosirea unui scrub este importanta pentru ca celulele de piele moarta pot inchide porii, ceea ce duce la aparitia cosurilor si a firelor de par crescute sub piele. Cel mai bine este ca barbatii sa-l foloseasca de cateva ori pe saptamana pentru ca le face fata mai fina si va netezi terenul pentru un barbierit perfect.

Comentarii