Ulei de camelie - ser natural al pielii

Uleiul de camelie este un ingredient obisnuit in sampoanele hidratante japoneze si in tratamentele care dau luciu parului. Acest ulei este extras din nuca copacului de camelie, o frumoasa planta care infloreste si creste in toata Japonia si este o ruda a arborelui de ceai australian. Este un ulei usor, absorbit repede in foliculul firelor de par, si da volum firului fara sa-l ingreuneze. Uleiul de camelie este un minunat multifunctional care poate fi folosit atat ca o crema hidratanta de fata, pentru zona delicata din jurul ochilor, tratament pentru par, ulei de corp, balsam de buze si chiar pe post de demachiant. Uleiul de camelie are de asemenea un parfum dulce floral, este un ulei non-gras, bogat in vitaminele A, B si E, grasimi mononesaturate, colagen vegetal si antioxidanti. Acesta mai are si alte beneficii:
- revitalizeaza parul, pielea si unghiile
- ofera elasticitate imbunatatita parului
- protejeaza pielea de razele UV
- reduce cicatricile
- destul de bland pe pielea sensibila.
Este similar cu uleiul din samburi de struguri in textura, pentru ca este absorbit extrem de usor de par, piele si unghii, are proprietati de penetrare exceptionale deoarece este apropiat sebumului natural al pielii.
Ofera stralucire extrema parului, este similar cu serul de par pe baza de silicon doar ca acesta nu contine substante chimice si reziduri. Astfel cu ajutorul acestuia parul devine mai puternic, mai moale si mai placut la atingere fara sa ingreuneze firul de par. Uleiul de camelie ingrijeste pielea, o hraneste, aceasta devenind mai fina la atingere si luminoasa.
Gheisele au folosit secole de-a randul uleiul de camelie ca sa dea stralucire parului lor lung, drept, cu luciu natural. In Japonia, femeile pun nucile de camelie intr-un saculet si zdrobesc nucile ca sa scoata uleiul. Apoi aplica uleiul, miscand saculetul inainte si inapoi peste par. Pe noi cum nu ne-a inzestrat natura si cu acesasta minunatie, dar ne-a inzestrat cu alte minunatii ce nu se gasesc si pe celelalte continente, il putem achizitiona cu usurinta din plafare si din farmaciile naturiste online, la un pret rezonabil avand in vedere proprietatile nepretuite ale acestuia.
Remediu pentru scalp (daca ai un scalp uscat, descumat acest ulei este un hidratant grozav):
- Incalzeste intr-o craticioara, jumatate de ceasca sau o ceasca plina de ulei de camelie in functie de lungimea parului. Inmoaie-ti degetele in uleiul cald si maseaza-ti delicat scalpul cu varfurile degetelor, apoi clateste, spala cu un sampon delicat si aplica balsam la final.
- un alt hidratant excelent pentru scalp ar fi uleiul de alune de padure.
 Exista un numar redus de produse de par care contin ulei de camelie ca ingredient principal, dar ele pot avea, de asemenea, substantele chimice care ar trebui sa fie evitate, impreuna cu ea. Deci, cel mai bine este sa cititi etichetele tuturor produselor cosmetice pe care le aveti in vedere ca potentiale achizitii.

Comentarii