Gimnastica pentru fata si gat - fara riduri de expresie, intarirea musculaturii si activarea microcirculatiei

Efectuand in mod regulat aceste exercitii, rezultatele sunt satisfacatoare si evidente:
- cresterea tonusului muscular
- preventia ridurilor 
- intarirea musculaturii si activarea microcirculatiei locale
- cresterea controlului constient asupra mimicii (riduri de expresie, riduri emotionale...).
Exercitii utile in acest scop sunt numeroase, insa cele de mai jos sunt cateva dintre cele mai usor de executat dar care au o eficacitate destul de mare. Si nu uitati ca pentru rezultate vizibile trebuie sa le practicati zi de zi pana obtineti rezultatele dorite. Cel mai bine este sa devina un obicei, cum facem exercitii fizice asa si gimnastica pentru fata si gat, nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica.Cel mai bine este recomandat ca exercitiile sa fie facute dimineata si de cate ori simtiti nevoia pe parcursul acelei zile.
Iata cateva exercitii:
1. Acest exercitiu este recomandat pentru "barbia dubla" si trebuie executat de mai multe ori pe zi avand in vedere ca nu este dificil. Ceea ce trebuie sa faceti este sa repetati lent, cu gura larg deschisa si putin incordata vocalele: a, ă, â, e, i, o, u.
2. Scoateti limba, impingand-o in jos si deschizand cat mai mult posibil ochii. Repetati de 3 ori acest exercitiu, ce tonifiaza muzchii obrazului, barbiei si ai gatului, este util chiar si pentru zona din jurul ochilor, pentru ridurile de pe gat si din jurul gurii.
3. Impingeti buzele, usor inchise, dar nu prea strans, in fata si miscati-le impreuna, mai intai in sus apoi in jos, la dreapta si la stanga, ramananc in fiecare pozitie timp de aproximativ 7 secunde. Efectuati apoi miscari de rotatie alternate, in sensul acelor de ceasornic si invers. Acest exercitiu este indicat pentru ridurile buzei si pentru cele din jurul nasului.
4. Puneti-va degetele aratatoare pe sprancene, in pozitie orizontala, si trageti cu delicatete pielea in jos, incercand in acelasi timp sa impingeti fruntea in sus. Ramaneti in aceasta pozitie timp de 7 secunde, apoi deplasati degetele catre radacina parului, tinandu-le in permanenta bine lipite de piele incercand sa lasati sprancenele in jos. Repetati exercitiul de 10 ori, facand o pauza intre o reprize. Acest exercitiu simplu este deosebit de bun pentru tonifierea muschilor si destinderea ridurilor de pe frunte (cunoscute si ca ridurile ganditorului).
5. Indoiti usor gatul pe spate si incercati sa coborati maxilarul pentru a deschide gura, opunand in acelasi timp rezistenta cu pumnul care se impinge sub barbie. Acest exercitiu este indicat pentru a intari muschii gatului iar miscarile efectuate, permit o reducere a ridurilor datorita activarii microcirculatiei.
6. Punand mai intai mana pe obrazul stang si apoi pe cel drept, incercati in acelasi timp sa va opuneti la miscarile laterale, din directie opusa, ale gatului si ale mandibulei. Acest exercitiu tonifica muschii gatului, obrajilor si ajuta la corectarea "barbiei duble".
Gimnastica impotriva ridurilor da rezultate daca se efectueaza din timp, astfel incat sa aiba si o actiune preventiva.
Pentru redefinirea conturului fetei, stergerea petelor,  tratarea diverselor forme de acnee,  ten mai dens, mat, ferm, elastic si mai bine hidratat puteti urma cateva sedinte de microderabraziune, mezoterapie (daca aveti aparat dentar permanent, care nu se poate scoate, nu puteti apela la aceasta procedura) si electroosmoza. Este util si limfodrenajul fetei, practicat de un personal calificat.

Comentarii