Ingrijirea specifica pentru pielea gatului

Pielea gatului imbatraneste mai repede decat cea a fetei sau de pe alte parti ale corpului. Asta se intampla din cauza unei ingrijiri mai reduse, dar mai ales din cauza structurii sale. Aceasta deteriorare precoce este caracterizata prin fragmentarea fibrelor elastice si colagene, de reducerea eficientei microcirculatiei sangvine si de deshidratarea epidermei. Pentru a elimina ridurile caracteristice si aspectul flasc al pielii gatului, nu sunt suficiente cosmeticele, absorbite intr-o mica masura din cauza microcirculatiei sangvine, nici masajele care risca sa agraveze situatia. Lifting-ul chirurgical este, deseori si el o rezolvare temporara, deoarece, dupa un efect imediat si spectaculos, lasarea pielii poate face ca aspectele inestetice sa se agraveze. Rezultate mai bune pare sa ofere electroosmoza, bazata pe utilizarea unor curenti speciali de inalta frecventa capabili sa poarte prin straturile pielii elemente active si produse biostimulatoare. 
In cazul in care pielea de pe gat incepe sa devina flasca, se utilizeaza pe parcursul a 4 sedinte, doua pe saptamana, niste preparate homepatizate cu actiune bioenergetica. Aceste produse actioneaza asupra microcirculatiei sangvine, asupra trofismului tesutului, celulelor si tonusului muscular. In a doua faza a tratamentului se folosesc produse specifice care actioneaza pentru refacere si completareȘ
- elastina, care constituie baza fibrelor conective
- placenta hidroglicerica de vaca, pentru a stimula trofismul pielii
- esuronamina, derivat al acidului hialuronic, pentru a imbunatati hidratarea tesuturilor
- fitostimoline, bio-activatori vegetali cu actiune trofica
- colagen embrionar pentru tonusul componentelor pielii.
In cele mai multe cazuri, sunt suficiente circa zece tratamente, asociate cu o alimentatie sanatoasa,  pentru ca pielea gatului sa aiba aspect proaspat si tonic. In situatiile in care este chiar indispensabil liftingul chirurgical, electroosmoza poate fi foarte utila pentru pregtirea pielii in vederea interventiei. Mai multe despre electroosmoza puteti citi aici, iar daca vreti sa stiti mai multe despre ingrijirea mainilor in orice anotimp intrati aici.

Comentarii