Masca de argila antirid, pentru piele normala, grasa sau cu acnee

Pentru fata sunt indicate in mod special mastile de frumusete pentru intinerire. In comert se pot gasi masti pentru toate tipurile de piele insa acestea au la baza produse chimice sau naturale, de provenienta animala sau vegetala. Masca este mai eficace decat o crema preparata din componente asemanatoare, aceasta din cauza ca sub masca pielea nu transpira si absoarbe mai usor principiile active. Pentru a obtine rezultate bune, masca trebuie sa se mentina pe fata tot timpul indicat, iar prelungirea duratei poate dauna pielii prin astuparea porilor ceea ce duce la un aspect cutanat opac si lipsit de tonus. Daca dupa indepartarea mastii se face si un masaj facial, acesta aduce sangele la suprafata ceea ce duce la crestere a circulatiei capilare si o stimulare a regenerarii epidermice. Inainte de a aplica masca tenul se curata bine, ochii si buzele se dau cu o crema hidratanta si se pastreaza o stare de relaxare pe toata durata.
Iata cateva masti din argila pentru un ten frumos:
Masca de argila antirid
- aceasta masca este utila si impotriva vergeturilor astfel ridurile si vergeturile mai mici dispar dupa doar cateva aplicatii
- se pune intr-un castron de sticla sau de ceramica (intotdeauna la prepararea mastilor folositi vase de acest gen) 2 linguri de argila verde, un decost din barba-ursului, intr-o cantitate suficienta cat sa se lege si sa se obtina o pasta. Se intinde masca pe fata si se lasa sa actioneze timp de 10 minute dupa care se clateste cu apa calda iar la final se pulverizeaza apa termala, care se lasa sa se usuce pe fata.
Masca de argila pentru piele normala
- aceasta masca are un efect de revitalizare a pielii
- se pune intr-un castron de sticla sau de ceramica 2 linguri de argila verde, o jumatate de lingura de ulei de masline si o cantitate egala de suc de morcovi si de castravete, amestecandu-le pana cand obtineti o pasta (pentru a obtine sucul mai simplu, dati prin razatoare apoi puneti intr-un tifon sau strangeti pur si simplu cu mana pana cand se stoarce sucul). Se intinde masca pe fata, se lasa sa actioneze timp de 10 minute dupa care se clateste cu apa calda, iar la final se clateste cu apa minerala.
Masca de argila pentru piele grasa sau cu acnee
- aceasta masca se repeta din doua in doua zile
- se pune intr-un castron de sticla sau de ceramica 2 linguri de argila verde si o picatura din urmatoarele uleiuri esentiale: salvie, lavanda si rozmarin, apoi se adauga suc de lamaie intr-o cantitate suficienta pentru a obtine o pasta. Se intinde masca pe fata, se lasa sa actioneze timp de 10 minute dupa care se clateste cu apa calda. Apoi se spala pielea cu apa de argila (cred ca ati auzit de aceasta apa, care se face simplu acasa iar mama mea o facea mereu atunci cand urma o cura de detoxifiere a organismului): se pune 50 g de argila verde intr-un vas de sticla/portelan, se adauga 200 ml de apa distilata, trebuie sa asteptati sa se depuna argila pe fundul vasului iar timp de 48 de ore nu trebuie sa agitati apa. Dupa care se scurge apa in alt recipient, cu grija sa nu se tulbure. O data la doua zile repetati operatiunea doar ca alternati, o data va spalati la final cu apa de argila, cealalta data cu infuzie de musetel care se lasa pe piele 5 minute dupa care se clateste.

Comentarii