Masca regeneratoare, antirid, emolienta, hidratanta din fructe, verdeturi si legume

Zilele trecute am amintit despre aceste masti, iar astazi a sosit ziua sa le si scriu. Sunt simple, rapid de preparat dar cu efecte benefice mari. Pentru rezultate vizibile trebuie repetate in mod regulat.
Masca regeneratoare cu mar
- adaugati in blender un mar, o lingura de miere, un galbenus de ou, si se amesteca pana cand devine o pasta omogena
- se intinde masca pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care spalati cu apa calduta iar la final clatiti cu apa minerala.
Masca antirid cu fructe si verdeturi
- adaugati in blender cantitati egale de avocado, pepene galben, frunza de salata verde sau laptuca, spanac sau patrunjel, zmeura, zeama de lamaie si un galbenus de ou
- se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care spalati cu apa calduta apoi la final pe pielea uscata, pulverizati apa termala, care se lasa sa se usuce pe piele in mod natural.
Masca emolienta cu ulei de avocado
- aceasta masca are o puternica actiune relaxanta a fetei
- se amesteca bine un galbenus de ou cu o lingurita de ulei de avocado si trei picaturi de ulei esential de lavanda
- se intinde masca pe fata, iar cand aceasta s-a uscat putin, se bate albusul de ou cu putina zeama de lamaie, si cu o pensula sau cu un disc demachiant se intinde peste primul strat
- se lasa sa actioneze timp de 15 minute dupa care se spala cu apa calduta.
Masca emolienta cu catravete
- castravetele are importante proprietati emoliente si racoritoare
- se taie un castravete in felii cat mai subtiri si se aplica pe fata timp de 10 minute sau masati fata cu coji de castravete, proaspat taiate.
Masca hidratanta cu migdale si castane
- se lasa la inmuiat timp de 4 ore, 30 g migdale maruntite si 30 g castante maruntite in blender, apoi se amesteca totul si se adauga o lingura de lumanarica pulbere si doua  linguri de ulei de migdale
- se intinde masca pe fata si se lasa sa actioneze 10 minute dupa care se clateste cu apa calduta iar la final, pe pielea uscata se pulverizeaza apa termala.

Comentarii