Masca universala din 4 ingrediente la indemana - remedii din camara pentru o piele frumoasa

O dieta sanatoasa, care include fructe si legume crude, contribuie la a pastra pielea moale si sanatoasa. Preveniti deshidratarea band cel putin sase pahare de bauturi fara cofeina pe zi. Alte reguli privind alimentatia ar fi sa:
- consumati alimente bogate in acizi grasi esentiali (cereale integrale, nuci, seminte, peste gras, fructe de mare, carne, ciuperci, vegetale cu frunze verzi, alge, uleiuri vegetale presate la rece si cacao)
- cresteti consumul de alimente care contin vitaminele A si D (lactate, crustacee, peste gras, moluste, cereale integrale, legume, radacinoase, usturoi, seminte incoltite, oua, alge, uleiuri din ficat de peste, nuci), iar cea mai mare parte din vitamina D  provine din actiunea soarelui asupra pielii
- consumati alimente bogate in vitamina E si zinc (uleiuri vegetale, oua, peste, cereale integrale, linte, fasole, nuci, seminte, lactate, legume)
- luati suplimente din ulei de peste.
In ceea ce priveste produsele cosmetice de ingrijire, nu  este nevoie de creme scumpe pentru piele. Chiar multi dermatologi considera ca o grasime vegetala solida este un foarte bun hidratant. O crema obisnuita de la farmacie este la fel de utila. Fulgii de ovaz au proprietati vindecatoare si calmante:  puneti o punga ce contine 2 cani de fulgi de ovaz in apa de baie usor calduta si imbaiati-va nu mai mult de 15 minute, apoi aplicati o lotiune hidratanta pentru a mentine umiditatea in piele. Mierea, care trage umiditatea din aer, este o masca eficace, desi lipicioasa, pentru pielea uscata.
Iata si o crema universala buna la toate pentru o piele de vis:
Ingrediente:
- cateva feliute de mango
- o lingura de iaurt
- o lingura de argila
- optional: 3 picaturi de coenzima Q10 (buna pentru zona din jurul ochilor, aplicati in fiecare seara inainte de culcare)
- ulei de catina.
Mod de preparare:
Feliutele de mango se pun in blender pana devin o pasta, dupa care se adauga iaurtul, coenzima Q10 si argila. Se aplica masca oriunde doriti (pe fata, gat, maini si chiar pe intreg corpul), lasati sa actioneze timp de 20-30 de minute dupa care clatiti. Dupa clatire, si dupa ce ati uscat bine pielea, aplicati putin ulei de catina si masati bine pana intra in piele iar la final aplicati crema de noapte nutritiva. Aceasta masca hidrateaza, catifeleaza si hraneste pielea in profunzime, daca se aplica o data pe saptamana in mod regulat veti obtine rezultate uimitoare.

Comentarii