Ulei de Neem Bio presat la rece - o comoara pentru intreg organismul

Neemul este un ingredient de baza in tratamentele de frumusete ayurverdice indiene pentru maini si picioare uscate si ca tratament pentru ciuperca piciorului. Din intamplare am mai auzit de neem dar credeam ca nu a aparut si pe la noi pana de curand cand am descoperit aceasta minunatie. Uleiul de neem este obtinut dintr-un arbore originar din India. Este ideal pentru:
 Ingrijirea parului
- trateaza parul degradat
- ajuta la eliminarea matretii
- intareste firul de par
- stimuleaza regenerarea.
Beneficiile pentru par sunt numeroase si mai bune rezultate se obtin daca va masati capul si parul cu ulei de neem, pe care il lasati peste noapte acoperit cu o casca de protectie. Rezultatul fiind un scalp si un par sanatos. Uleiul de neem este extrem de benefic pentru scalpul uscat si impotrva mancarimilor.
De asemenea matreata si psoriazisul scalpului pot fi vindecate cu ulei de neem. Neem previne albirea prematura a parului si trateaza paduchii si caderea parului. Aplicarea uleiului de neem reduce subtierea parului dar poate fi si un balsam foarte bun.
Ingrijirea pielii
 Neem este foarte benefic pentru piele, deoarece face pielea sanatoasa, fara cusur, vindeca bolile de piele si reduce ridurile. Are proprietati:
- antifungice
- antiinflamatoare
- antibacteriene
- antiparazitare.
Ideal pentru ingrijirea pielii: pentru piele cu acnee, eczeme, psoriazis, herpes, calmeaza si hidrateaza pielea uscata si inflamata. Mancarimea si roseata eczemei ​​pot fi tratate prin aplicarea de ulei de neem si prin utilizarea samponului si sapunului care sa contina extract de neem. Eczemele in cazuri mai grave pot fi tratate si cu creme de neem.
Alte beneficii asupra organismului:
Beneficiile neem pentru sanatate consta in faptul ca vindeca:
- tensiunea arteriala
- creste sistemul imunitar
- purifica sangele
- viermii intestinali
- scade colesterolul si cheagurile de sange.   
Orice fel de probleme dentare prelungite pot fi vindecate cu neem. In India, cele mai multe persoane de la sate folosesc ramurele de neem in loc de periuta de dinti pentru a-si curata dintii dimineața. Acest lucru tine gingiile departe de toate tipurile de microbi si infectii, de asemenea, previne cariile. Respiratia urat mirositoare si problema constipatiei , indigestiei si aciditatea pot fi, de asemenea, vindecate cu neem.
Este fabulos ca tratament hidratant pentru unghii si cuticule, dar trebuie sa fiti atenti, caci uleiul  de neem are un miros puternic.
Crema pentru cuticule de preparat acasa:
- se amesteca putin unt de shea cu cateva picaturi de neem
- se maseaza aceasta crema pe cuticule ori de cate ori este nevoie.
Si un ultim amanunt pe care trebuie sa-l mentionez ar fi pretul acestui ulei de doar 6 lei 10 ml, pe care il gasiti in plafare si chiar in magazinele online (insa preturile pot varia in functie de cantitate si de locul de unde il cumparati, eu l-am gasit la un plafar din apropierea mea). Pentru a vedea imaginea mai mare, apasati click pe ea.

Comentarii