Suc revigorant mediteranean pentru un par sanatos

Modul cum iti arata parul reflecta starea generala a sanatatii tale. Daca te simti palid sau obosit, parul tau isi poate pierde luciul, aratand fara viata. In lumea de astazi, viata plina de stres si dieta nepotrivita (si cand zic dieta nu ma refer la dieta de slabit ci la meniul de zi cu zi) sunt factorii-cheie ce afecteaza parul, facandu-l sa-si piarda frumusetea si stralucire. Bauturile hranitoare pe baza de urzica, creson si patrunjel sunt bogate in vitaminele A si b, precum si in minerale cum ar fi calciul, fierul, iodul, zincul si siliciul. Acestea asigura o nutritie perfecta pentru a avea o podoaba capilara stralucitoare.
Chiar in fiecare primavara, inca de mica, mama imi dadea sa beau zeama in care au fiert urzicile pentru ca contine fier si multe altele (imi zicea ea), si de atunci mi-am facut un obicei. Am avut multe de invatat de la ea si inca mai am. Inainte nu prea constientizam si nu luam in seama sfaturile ei, dar acum mi le amintesc pe toate si incerc sa le urmez rand pe rand...Mai departe voi prezenta reteta revigoranta pentru un par frumos si sanatos.
Aceasta bautura iti va lumina si iti va da stralucire parului si in acelasi timp iti va incanta simturile. Rozmarinul stimuleaza circulatia sanguina catre creier, aducand astfel parului substante nutritive pretioase. Proprietatile sale benefice protejeaza corpul impotriva stresului si intineresc intregul organism.
Ingrediente:
- 600 ml suc proaspat de portocale
- 600 ml suc de ghimbir ( se amesteca bine in blender 600 ml de apa cu o lingura de ghimbir proaspat ras, 3 linguri de miere si jumatate de lamaie fara coaja, taiata cubulete dupa care se strecoara)
- 150 ml de apa fiarta
- 1 mana de rozmarin
- cateva cuburi de gheata
- optional: o lingura cu sirop de agave.
Mod de preparare:
Se toarna apa fiarta peste rozmarin , se acopera si se lasa sa infuzeze timp de 10 minute. Dupa care se lasa la racit si se amesteca cu sucul de portocale, sucul de ghimbir, iar la final se adauga cuburile de gheata. Daca este necesar mai adaugati o lingura de sirop de agave, dupa gust. Aceasta reteta este pentru patru portii. Recomandat ar fi sa fie servit imediat, cat e proaspat sau pe parcursul zilei in care il faceti. Daca nu puteti sa beti acest suc pe parcursul unei zile, sau daca nu aveti cu cine sa-l impartiti, atunci injumatatiti cantitatile.

Comentarii