Retete din plante pentru conturul ochilor

Fiindca "ochii spun tot" si sunt "oglinda sufletului", iar seductia porneste tot de la ei, conturul lor nu trebuie neglijat. Dar pentru a face fata timpului, oboselii si agresiunilor exterioare trebuie sa avem mare grija de aceasta zona extrem de sensibila. Iata trei retete natuale din plante ce ne ajuta sa ne pastram conturul ochilor frumos si sanatos (acestea sunt recomandate pentru toate tipurile de ten):
1. Gel de silur
- acesta intareste testutul din jurul ochilor si atenueaza umflaturile
- se foloseste zilnic, dimineata si seara.
Ingrediente:
- 200 ml de apa
- 50 ml apa de trandafiri (se gaseste la farmacie sau plafare)
- 2 linguri de coada-calului uscata sau proaspata
- 1 lingura de silur proaspat sau uscat
- 1 lingura de seminte de in.
Mod de preparare:
Pentru inceput se incalzeste apa de trandafiri, se pun in ea semintele de in, se lasa totul sa stea doua ore apoi se strecoara prin tifon. Dupa care se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga plantele, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze timp de o ora. Se strecoara prin tifon, pentru a nu ramane in lichid resturi de plante. Se amesteca infuzia de plante cu apa de trandafiri, se depoziteaza intr-o sticluta fumurie cu dop si se pastreaza la frigider timp de doua saptamani.

2. Gel de castravete
- se aplica dimineata si seara, in cantitate mica, masand usor pana la absorbtia totala in piele.
Ingrediente:
- 150 ml de apa clocotita
- 20 ml ulei de cocos bio
- 2 picaturi ulei esential din seminte de morcovi
- 1 lingurita de seminte de in maruntite
- sucul de la un castravete.
Mod de preparare:
Semintele de in se pun de seara la inmuiat in apa clocotita dupa care se filtreaza, se adauga uleiul de cocos si se amesteca bine. Apoi se adauga sucul de castravete, se amesteca bine iar la final se adauga uleiul esential de morcov.

3. Gel din ceai verde
- se foloseste zilnic
- folosit regulat, intareste pielea din jurul ochilor si reduce umflaturile.
Ingrediente:
- 150 ml de infuzie de ceai verde
- 2 linguri de apa de trandafiri
- 1 lingurita de gelatina.
Mod de preparare:
Se dizolva gelatina in ceaiul inca fierbinte, se lasa la racit si se adauga apa de trandafiri. Se toarna intr-o sticla cu dop si se pastreaza la frigider.


Comentarii

  1. gelul din ceai verde il folosesc si eu...aveam inainte mai tot timpul ochii umflati..ziceai ca nu dormisem decat 2,3 ore pe noapte...mai adaug si flori de albastrele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar si albastrelele sunt bune pentru ochi. Mama mea care are conjunctivita, aplica frecvent pe ochi, comprese cu infuzie de albastrele

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu