Creme de fata preparate acasa - sfaturi pentru ingrijirea tenului

Iarna inca nu a plecat de la noi, iar frigul ne ataca pielea incontinuu, tot ce trebuie sa facem este sa apelam la cateva trucuri pentru a face fata frigului si pentru a intampina primavara cu o piele frumoasa si santoasa. Iata cateva sfaturi pentru ingrijire in functie de tipul tenului:
1. Pentru improspatarea tenului obosit, incercati o cataplasma faciala cu faina de ovaz:
- amestecati faina cu o lingurita de apa de roze, pana se formeaza o pasta, apoi intindeti pasta pe fata si gat, lasati-o sa actioneze 15 minute apoi clatiti-va cu apa calduta iar la final pulverizati cu apa termala si lasati sa se usuce pe fata in mod natural.
2. Pentru tenurile uscate si sensibile, preparati o masca amestecand:
- cateva picaturi de ulei de migdale cu un galbenus de ou si cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala proaspat stoarsa
- apoi aplicati amestecul pe fata si gat, evitand conturul ochilor si lasati-l sa actioneze 15-30 de minute, apoi clatiti cu apa calduta iar la final pulverizati cu apa termala.
3. Pentru tenurile foarte grase:
- bateti usor un albus de ou si amestecati-l cu o lingura de faina de malai
- apoi aplicati masca pe fata si gat, evitand conturul ochilor si lasati-o sa se usuce iar cand simtiti ca va strange pielea, clatiti cu apa calduta apoi cu apa minerala.
4. Cateva picaturi de ulei de floarea-soarelui turnate in apa de baie inmoaie atat apa cat si pielea.
Cum cremele scumpe nu sunt intotdeauna si cele mai bune, exista creme mai ieftine, dar mai eficiente. Pana vom gasi crema ideala ca pret dar si calitate, cel mai bine este sa beneficiem de avantajele celor absolut naturale, preparate in casa:
Crema de noapte
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de migdale
- 2 linguri unt de cacao
- 2 linguri de lanolina
- 2 linguri apa de trandafiri
- jumatate lingurita de miere.
Mod preparare:
Puneti intr-un recipient de sticla untul de cacao, uleiul de migdale, lanolina si lasati-le sa se incalzeaza pe baie de aburi, la foc mic. Amestecati-le cu o lingura de lemn pana se topesc, iar consistenta lor devine usoara si cremoasa. Lasati sa se raceasca apoi adaugati apa de trandafiri, miere si amestecati bine, pana ce amestecul devine omogen. Crema se pastreaza intr-un borcanel de sticla.
Crema pentru catifelarea tenului
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de migdale
- 3 picaturi tinctura de benzol
- 2 linguri lanolina.
Mod de preparare:
Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se agita bine recipientul si se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic.

Comentarii