Păcăleli de 1 aprilie folosind Windows-ul

Ca în fiecare an, românul e obișnuit să facă farse rudelor, prietenilor și colegilor. Pe măsură ce trec anii se epuizează și metodele de păcălit și mai rămâne doar să folosim partea virtuală în planurile noastre de păcălit.

Păcăleala Shutdown
Dacă ai acces la calculatorul țintei schimbă calea unei scurtături de pe desktop în felul următor: "Shutdown.exe -s -t -100". Pentru asta dă click drepta pe o scurtătură, Properties și introdu în câmpul target "Shutdown.exe -s -t -100". Alege o aplicație des folosită, gen Internet Explorer, Firefox, Chrome etc.

Când va dori să ruleze scurtătura, va crede că este victima unui virus, pe ecran afișându-se mesajul de închidere a sistemului într-un minut.
De asemeni puteți schimba parametrii pentru a restarta sistemului sau a-l induce în starea de hibernare. Mai multe detalii aici.

Un mesaj surpriză!
Tot la fel, dacă prinzi într-o zi acces la calculatorul victimei, intră în Notepad și introdu următorul text:

MsgBox "Windows a descoperit că nu ești suficient de inteligent pentru a deschide Internet Explorer", 0, "Error"

Ai grijă atunci când copii textul de mai sus să folosești ghilimelele. Salvează fișierul cu extensia .vbs. Nu ca text!!! Creează o scurtătură a fișierului. Șterge iconița cu Internet Explorer de pe desktop. Redenumește scurtătura fișierului creat în "Internet Explorer" Următorul pas este să schimbi iconița în iconița corespunzătoare. În cazul acesta Internet Explorer.
De fiecare dată când victima va încerca să deschidă așa zisul Internet Explorer pe ecran va apărea un pop-up cu mesajul pe care l-ai creat. Poți schimba mesajul în ce dorești.


Sunt foarte multe chestii de genul acesta care pot fi făcute în Windows. Dacă vă pasionează puteți învăța limbajul Visual Basic.

Comentarii