Cadouri personalizate - plante cadou, idei de aranjare

Natura are cadouri minunate pentru orice situatie ce merita sarbatorita. Plantele sunt cadouri ideale, sunt mai longevive decat florile taiate si au preturi variate, astfel sunt potrivite si ca mici atentii sau cadouri speciale. Trebuie doar aleasa planta potrivita pentru o anumita ocazie, persoana ce o va primi si locul in care va fi expusa. Eu am preferat dintotdeauna florile in ghiveci decat taiate, nu de moft ci din simplul motiv ca nu mi se pare corect ca o floare sa fie taiata si apoi aruncata din cauza ca nu rezista mult timp. Si chiar de 8 martie am primit cel mai frumos ghiveci cu flori personalizat.
Pentru zile de nastere
O planta cu flori in culoarea preferata a sarbatoritului, va fi mereu apreciata. Daca nu cunoasteti culoarea preferata, va puteti ghida dupa hainele purtate de persoana in cauza. Mai multe plante pot fi grupate intr-un vas dragut ce se armonizeaza cu decorul din casa sarbatoritului, astfel cadoul isi va gasi imediat locul. O planta cu acelasi nume cu al sarbatoritului va fi un cadou special. Ghivecele le puteti improviza chiar voi, colorandu-le si adaugandu-le elemente de decor asortate si vesele. 
Cadou de Craciun
Un cadou practic, o tigaie, o stropitoare mica colorata sau un vas de bucatarie, poate fi colorat cu o planta, iar in plus, cadoul poate fi ghiveciul temporar. Vasul se captuseste cu folie de plastic si se umple cu plante vesele de sezon. Se potrivesc craciunita, cactusul de Craciun si ardeiul iute ornamental. Un cadou cu parfum deosebit poate fi o iasomie de camera, sau o gardenie eleganta intr-un ghiveci dragut. Anumite plante cu bulbi ce au fost fortati, vor inflori in perioada de Craciun.
Un ghiveci bine ales poate transforma o planta intr-un cadou special. De exemplu:
  • Un cos vechi vopsit cu spray in culoarea florilor, captusit cu folie de plastic.
  • Ghiveciul unei plante de Craciun poate fi dat cu spray cu sclipici.
  • Forme de frunze: se lipesc frunze pe un ghiveci, apoi se vopseste cu un spray, apoi se dezlipesc frunzele si se obtin forme evidentiate de un nor de culoare.
  • Cadou romantic: se pune un trandafir pitic rosu parfumat, intr-un vas rosu pulverizat cu spray cu sclipici iar pentru efect se adauga inimioare ori poza cu voi doi imprimata pe ghiveci.
  • Un cosulet impletit umplut cu flori roz si galbene decorat cu multe fire de iarba, poate fi cadoul ideal.
Pentru alte ocazii
Pentru un cadou neobisnuit, o planta cu radacini aeriene se poate pune intr-o scoica decorativa colorata. Pentru casa noua, o planta decorativa prin frunze sau cu flori albe, se va potrivi intotdeauna. In cazul aniversarilor de casnicie, nunta de argint, aur sau diamant, se pot alege varietati cu nume sugestive cum ar fi Rosa Diamant Jubilee. Daca persoana ce va primi cadoul nu este pasionata de plante, trebuie alese specii simple si evitate cele pretentioase, cum ar fi bonsai, orhidee sau cactusi. O planta usor de ingrijit, bine aleasa, poate incepe un hobby pentru intreaga viata.
Mai mult decat plante, florile, frunzele si semintele plantelor pot sta la baza unor cadouri originale. Prin seminte si butasi se pot obtine plante noi, fara efort sau bani. Plantele aromatice sunt cadouri originale, dar trebuie initial uscate. Pot fi agatate si lasate sa se usuce liber, sau se pot usca in cuptorul cu microunde, intre doua servetele de hartie. Dupa uscare se ambaleaza in pungute cu eticheta, facute din materiale speciale pentru ambalare de cadouri cu diverse motive decorative. Pentru ocazii speciale se pune intr-un cos o sticla de sampanie sau vin spumant si se inconjoara cu plante frunze-pistruiate intr-o varietate de culori. Un cadou neobisnuit este o planta cu frunze sau flori comestibile, cum este nasturelul sau limba mielului roz ori violet, alaturi de cateva retete culinare potrivite. Ori pentru cei ce adora dulciurile un cadou potrivit de Craciun ar fi agatarea intr-o planta de sezon, a unor globulete de metal care se desfac, umplute cu bomboane de ciocolata ori praline de ciocolata umplute cu crema de cirese si alcool.
Idei de impachetare:
  • Un patrat de material textil frumos, se poate folosi la acoperirea ghiveciului. Se pune ghiveciul in centru si se leaga lejer materialul de baza tulpinii cu un snur colorat ori cu fir de auriu.
  • Cateva flori din hartie se pot pune pe o planta decorativa prin frunze, apoi se impacheteaza in hartie asortata ori creponata.
  • Se infasoara o panglica in jurul bazei si manerelor unui cos, in aceeasi culoare cu florile unei plante la ghiveci.
  • Plantele la ghiveci se pot ambala cu hartie de cadouri si se leaga cu o funda asortata.

Comentarii