Proteine de pe rafturile din supermarket

O alimentație sănătoasă trebuie să includă doza zilnică de proteine, responsabile de dezvoltarea normală a organismului. Aici includem mușchi, păr, piele și organe interne. Băieții sunt interesați de importanța proteinelor pentru că reprezintă o componentă vitală în dezvoltarea musculară coroborată cu fitness. Dar cum îi știm leneși, apelează la suplimente pentru a ajunge la doza zilnică recomandată de proteine, care în cazul acesta se calculează după formula (2 ori greutatea măsurată în kilograme) grame. E adevărat că doza de proteine necesară dublându-se e aproape imposibil să o respecți dacă nu ai mese consistente în proteine și de aici necesitatea de suplimente. Dar să știți că totul e posibil și puteți renunța la suplimente.

Voi face o mică listă a produselor bogate în proteine care se pot găsi cam în orice magazin și se pot mânca fără nici un fel de preparare.

Produs
Gramaj
Proteine
Preț
Brânză de vaci Roua dimineții cu smântână Rarăul
200g
20.4g
3.3 lei
File somon afumat Ocean Fish
100g
22,3g
10 lei
Cascaval Edam Vian Kaufland
300g
78.3g
10 lei
Conservă de sardine în sos propriu Delhaize
125g
25g
4 lei
Conservă ton în suc propriu Albacore Auchan
125g
26g
5 lei
Șuncă feliată Pădurea Neagră Best Farm
100g
26g

Tobă de pui
100g
23g

Miez semințe dovleac Clever
100g
32g

Alune cu paprika Best
50g
14g
2 lei
Jambon Pădurea Neagra Reinert
100g
25g



Să spunem că începeți ziua cu un mic dejun în care mâncați Brânză de vaci Roua Dimineții de la Rarăul după care o banană. După care antrenamentul la sală. La prânz o salată de somon afumat amestecat cu o cutie de brânză de vaci cu smântână. Micile gustări vor fi alune și miez de semințe de dovleac. Pe la ora 5 veți simți nevoia de o nouă masă: tobă de pui cu muștar, o conservă de sardine și la final câteva felii de cașcaval. Alte gustări până seara: șuncă sau jambon. În total 140 grame de proteine, ideale pentru un bărbat de 70 kg.

Atenție!
Scopul articolului nu a fost de a găsi o dietă pentru persoanele care fac fitness. Am vrut să demonstrez inutilitatea suplimentelor de proteine. Un site util pentru sportivii care vor să își construiască un tabel al proteinelor din produsele care le consumă găsiți aici.

Comentarii