Terapie de primavara pentru o piele frumoasa si radianta

Temperaturile scazute, umiditatea si vantul au asuprit din greu pielea asa de sensibila a obrazului. Semnele sunt evidente: ten palid si obosit, zone rosii atinse de cuperoza, tegumente uscate ca hartia de impachetat. Primavara a sosit, am sarbatorit deja Martisorul, lumea e plina de flori si ziua incepe iarasi sa creasca, umpland zarile de lumina. Lumina cea mult asteptata, dar care scoate necrutator la vedere si ceea ce intunericul iernii ascunde: obrazul, parul, silueta femeilor ingrosata sau nu de sarbatori. Pentru kilogramele in plus, ca solutie avem retetele de slabit sau adoptarea unui stil de viata sanatos in functie de persoana. Iar cand e vorba de frumusete, sprijinul vine din laboratoarele de cosmetica, dar in acest sens si natura poate face minuni. Iata cu ce ar trebui sa incepeti acest ritual de revitalizare a tenului:
Pasul 1 - curatarea tenului folosind urmatorul tratamentul exfoliant:
Puneti 500 ml de apa la fiert in care adaugati o mana de musetel si o mana de lavanda. Dupa ce da in cateva clocote, luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca putin apoi stati deasupra vasului, cu capul acoperit cu un prosop, timp de 15 minute (acest procedeu se numeste inhalatie, este eficient si atunci cand sunteti raciti sau gripati). Dupa care amestecati bine 2 linguri de tarate cu o lingura de malai si putina apa calda. Aplicati cate putin pe fata si masati usor, cu miscari circulare, timp de cateva minute. Clatiti cu apa calduta. Astfel se indeparteaza stratul de celule moarte si pielea isi recapata stralucirea. La final pulverizati fata cu apa termala si lasati sa se usuce in mod natural. Acest tratament se face o data pe saptamana pentru tenul gras si mix, si o data la doua saptamani pentru tenul uscat.
Pasul 2 - hidratare si hranire:
Dupa acest peeling usor, aplicati pe fata o masca hidratanta si nutritiva. La 2 linguri de drojdie de bere, se pune putin suc de portocala si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. Se adauga un galbenus de ou si 2 linguri de miere. Se amesteca bine ingredientele, se aplica pe fata si pe gat, se lasa sa actioneze 20 de minute apoi clatiti cu apa calduta si stergeti-va fata cu infuzie de galbenele sau musetel pentru ten uscat, infuzie de menta sau rozmarin pentru ten gras, si infuzie de ceai verde pentru ten mixt. Infuziile se aplica reci si se pot pastra la frigider 3-4 zile. Aceasta masca este indicat sa fie aplicata de doua ori pe saptamana, pana tenul isi recapata vitalitatea si supletea. Eu, de obicei dupa aceasta masca, aplic ulei de catina sau una din cremele naturale preparate acasa in functie de tipul de ten (acesta fiind pasul 3). Pentru a vedea beneficiile acestor pasi, va recomand sa ii urmati mai intai pe prima jumatate a fetei, apoi pe cea de a doua jumatate. Dupa ce prima jumatate a fetei va trece prin ritualul de mai sus, veti vedea diferenta uimitoare dintre cele doua. Daca nu observati, intrebati pe cineva din preajma voastra daca vede vreo diferenta.
Masaj facial
Un masaj de tonifiere a tenului ii va reda prospetimea si vigoarea si va avea efect de lifting natural. Dupa demachiere, turnati in palme cateva picaturi de ulei de  migdale (bun pentru orice tip de ten), si aplicati pe intreaga suprafata a obrazului. Cu palma (palma este un instrument de masaj excelent), neteziti usor obrazul in directie ascendenta, spre frunte. Se repeta de 10-15 ori si se continua pe cealalta jumatate a fetei (masajul se poate face si cu ambele palme in acelasi timp). Faceti miscari circulare in jurul ochilor, pe suprafata pometilor si a fruntii, timp de cateva minute. Ultima faza a masajului este relaxarea: apasati intre sprancene cu un deget apoi presati oasele pometilor, tamplele si zona din jurul gurii, folosind buricele degetelor.

Comentarii