Algele lichideaza obezitatea, sarea de mare mentine pielea sanatoasa

Oceanele adapostesc sute de mii de specii vegetale si animale, al caror potential terapeutic este exploatat doar de cateva zeci de ani, si deja intra in compozitia a numeroase medicamente.

Algele
Prea putin cunoscute si folosite la noi, algele ofera un aport excelent de proteine vegetale si fibre alimentare, continand de 20 de ori mai multe vitamine si saruri minerale decat legumele traditionale. In opozitie cu plantele terestre, algele sunt bogate in vitamina B12, care lipseste, adesea, in cazul persoanelor care consuma rar alimente de origine animala. Este, deci o leguma recomandabila pentru vegetarieni. Algele pot sa aiba proprietati anti-cancerigene. Alga nori, de exemplu, neutralizeaza radicalii liberi, inainte de a provoca dezastre asupra ADN-ului celular. Cercetatorii fac o legatura directa intre consumul mare de alge in Japonia si faptul ca in aceasta tara cancerul are o incidenta scazuta.
La fel ca si cancerul, si obezitatea este mai rara in Japonia decat in majoritatea tarilor occidentale. Conform unor teorii recente, algele, foarte prezente in bucataria Japoneza, sunt cele care stimuleaza metabolismul si ard grasimile. Procesele metabolice sunt in general, controlate de catre hormonii secretati de glanda tiroida. Iar o carenta de iod, poate fi responsabila de o insuficienta tiroidiana, de o oboseala accentuata, de o uscaciune a pielii, de luare in greutate. In tarile dezvoltate, majoritatea populatiei consuma suficient iod, datorita sarii de masa iodate. Daca aveti probleme cu tiroida, incercati totusi sa integrati si algele in regimul vostru alimentar. In prezent, ele se gasesc in toate marile magazine, la raionul de alimente orientale, sau in magazinele naturiste. Se comercializeaza uscate, urmand ca apoi sa fie desarate in apa si preparate la fel ca si legumele (salate, prajite, la cuptor s.a).
Sarea de mare
De mii de ani, oamenii se scalda in apele sarate ale Marii Moarte, pentru a-si vindeca bolile de piele (Marea noastra Moarta este Sovata). Si chiar atunci cand apele foarte sarate nu fac miracolele 
asteptate, e foarte sigur ca baile in apa sarata sunt foarte efcieiente pentru a hidrata pielea bolnava sau imbatranita. Daca va aflati printre cazurile enuntate, gomajul cu sare da rezultate de exceptie.
Reteta:
- amestecati o ceasca de sare de mare cu glicerina, pana se obtine o pasta omogena
- dupa dus, masati-va pielea inca umeda cu mana, luand putin cate putin din amestec, dupa care cltiti-va si uscati-va
- veti remarca o piele fina si catifelata.

Comentarii