Lac de unghii cu uscare in 60 de secunde - manichiura gata in 3 minute, sfaturi de ingrijire

De curand am descoperit un lac de unghii foarte practic, ce are multe avantaje printre care:
- se usuca in doar 60 de secunde
- pensula lata permite o aplicare rapida iar daca unghia este mai ingusta, o colorati dintr-o aplicare
- datorita pensulei nici nu va murdariti
- culori vii si rezistente.
Lacul de unghii este de la Rimmel London iar pretul acestuia este de doar 6 lei.
Eu nu prea sunt adepta unei manichiuri sofisticate, unghiile scurte cu putina culoare sunt de ajuns, si nici nu-mi place sa imi pierd prea mult timp cu asta. De aceea nici nu m-am aventurat sa cumpar prea multe culori inainte de a ma convinge de calitatea acestui lac de unghii, asa ca am ales culoarea fuschia, o culoare dragalasa si nici prea indrazneata. Indiferent ca ai dat bani pentru o manichiura de rasfat sau ai cheltuit fara masura pe un produs scump, vei dori sa dureze. Apeland la mici trucuri vei economisi  timp cat si bani.
Iata cateva sfaturi pentru a face lacul de unghii sa reziste (asta in cazul in care aveti lacuri de unghii care se usuca foarte greu), dar si cum sa va pastrati manichiura impecabila:
1. Unele femei nu reusesc sa-si faca lacul de unghii sa dureze. Inainte sa-ti dai cu oja, aplica pe unghii otet. Otetul face lacul sa adere mai bine iar manichiura ta va dura mai mult.
2. Cand lacul de unghii iti pateaza cuticulele si nu ai timp sa te dai din nou cu oja, foloseste un produs rapid de curatare.
3. Daca ai bagat mana in poseta prea devreme si ti-ai stricat manichiura proaspata, incearca un lac corector transparent, netezeste darele si le umple cu culoarea adunata pe margini.
4. Atunci cand ai unghiile neingrijite si trebuie sa faci ceva rapid in privinta asta, lustruieste-le cu o bucata de material moale sau maseaza pe unghii, ulei pentru cuticule ca sa dai stralucire si impresia de "lacuit".
5. Cand iti lacuiesti unghiile in graba, lucrurile se pot complica. Daca oja se intinde, tine unghiile uscate in apa calda timp de cinci minute si sterge petele, folosind un betisor de urechi uscat saudegetele. Sau introdu un betisor de urechi intr-o sticla de acetona si sterge petele apoi ajusteaza culoarea. Sau poti incerca un creion corector pentru lac de unghii (iar cel de la Yves Rocher mi s-a parut destul de bun).
6. Daca ai unghiile patate, amesteca doua linguri de suc de lamaie intr-o cana cu apa calda. Inmoaie-ti unghiile timp de cinci minute sau mai mult, in functie de cat e nevoie, apoi sterge bine cu o carpa moale.
7. Daca unghiile tale crapa usor, mai ales cand sunt pilite, pentru unghii care sa nu se crape, pileste-le usor intr-o singura directie cat inca ai lac pe ele. Ajuta la protejarea lor si previne craparea.
8. E atat de enervant cand iti ciobesti o unghie sau doua si te gandesti ca trebuie sa le refaci pe toate. Ei bine, nu e nevoie. Pune acetona pe un betisor de urechi si da cu el usor de-a lungul ciobiturii. Aplica putin oja pe zona respectiva si lasa aproximativ 30 de secunde sa se usuce. Apoi daca e nevoie, aplica un strat subtire de lac peste toata unghia.
9. Acum ca ai reusit in sfarsit sa-ti faci unghiile sa arate ingrijite si lustruite, ce faci cand iti agati una si se rupe? Pentru a repara o unghie rupta, ia un pliculet de ceai si rupe din el suficient cat sa acoperi varful unghiei si s-o lungesti putin. Aplica lac transparent peste petic pentru a-l lipi. Indoaie capatul sub unghie, apoi aplica oja.
10. Petrecerea e pe cale sa inceapa in scurt timp, iar oja ta nu e inca uscata. Introdu unghiile proaspat lacuite intr-un castron cu apa rece ca gheata (ce contine si cuburi de gheata) si tine-le acolo timp de un minut. Sau pulverizeaza peste ele ulei de rapita.
Si o sa inchei spunand ceva ce am mai auzit si imi place: o femeie este neputincioasa doar pana i se usuca lacul de pe unghii.

Comentarii