Pasi de urmat ca sa traiesti cu diabetul - remedii naturiste

Exista doua tipuri de diabet, I si II, au cauze diferite dar, in mare masura, efectul este acelasi: cresterea glicemiei (a nivelului de zahar in sange). Diabetul poate cauza imbatranirea arterelor, orbire, probleme cu rinichii, ficatul, insuficienta cardiaca, iar in etapele avansate, chiar pierderea membrelor. Diabetul de tip I, cel juvenil, apare in copilarie, fiind cauzat de imposibilitatea organismului de a produce insulina. Diabetul de tip II, cel al adultilor, apare atunci cand celulele corpului isi pierd sensibilitatea la insulina, adica nivelul de glucoza din sange ramane ridicat fiindca zaharul nu este absorbit si descompus corespunzator de catre celule. Apare cel mai des la persoane supraponderale intrucat grasimea in exces inhiba capacitatea organismului de a metaboliza zaharul. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a trai cu diabetul:
1. Activitati fizice
Incepe cu 30 de minute de mers pe jos zilnic iar dupa o luna, incepe o dieta sanatoasa de tip mediteranean. Adauga si exercitii de forta timp de 10-20 de minute de 2-3 ori pe saptamana. Dupa doua luni, incepe exercitiile de rezistenta, 30 de minute de 3 ori pe saptamana.
2. Mananca fructe, legume, cereale, peste si cauta numai grasimile sanatoase si refuza zaharurile simple.
3. Invata sa-ti masori glicemia si tensiunea sa le pastrezi in limite normale: tensiunea este foarte importanta, 120/80 mm Hg trebuie sa fie tinta ta.
4. Cauta un medic specialist care sa te ajute sa-ti controlezi boala indeaproape.
5. Controleaza stresul din viata ta si gandeste-te cum poti obtine un program de lucru mai relaxat.
6. Descopera plante binefacatoare precum castravetele amar, afinul, gymnema te ajuta sa traiesti cu diabetul. Aceste plante le gasiti chiar in gama de la Alevia: comprimate Control diab (castravete amar, gymnema sylvestre, afine, ceai verde, vitamina B6, zinc) si Ceai medicinal diabet (frunze de afin, frunze de dud, teci fasole, radacina de brusture, urzica vie).

Comentarii