Scapă de punctele negre de pe față

Dacă ai puncte negre în zonele de pe frunte, nas și bărbie, soluția este să aplici un exfoliant care să acționeze profund în pori și să îndepărteze aceste depuneri de sebum și praf într-un mod eficient, fără să îți usuce pielea.
Inesteticele puncte negre repar periodic chiar și după tratamente profesioniste efectuate la salon. Pregătește-ți în casă câteva remedii naturale, fiindcă sunt cele mai ieftine și mai sănătoase. O dată la două, trei săptămâni, pielea ta merită un răsfăț catifelat în trei pași:
1. Infuzie cu plante
Într-un litru de apă fiartă, pune salvie, cimbru, frunze de nuc (câte o linguriță din fiecare plantă uscată) și lasă la infuzat în jur de 10 minute. Toarnă ceaiul fierbinte într-un vas și, cu un prosop pe cap, stai cu fața deasupra recipientului timp de 10 minute, ca să se deschidă porii.

2. Scrub cu semințe
Macină 100g de sâmburi de migdale și amestecă praful obținut cu 4 linguri cu miere și o lingură cu zeamă de lămâie. După ce s-au deschis porii, aplică pasta, cu mișcări circulare, pe zona unde ai punctele negre, apoi masează cu delicatețe întreaga față. Clătește bine cu apă călduță.
3. Mască din fructe și legume
Amestecă un măr ras, o lingură cu argilă și roșie decojită și tăiată în cubulețe. După ce ai trecut de pașii 1 (deschiderea porilor) și 2 (curățarea în profunzime) e momentul hrănirii. Aplică mișcări delicate, pentru a stimula circulația și a înlesni absorbția elementelor nutritive. Ține-o zece minute pe ten, apoi clătește și aplică un strat subțire de cremă puternic hidratantă.

Comentarii