Fard crema sau pudra - care e cea mai buna alegere?

Crema ti se pare prietenoasa, se intinde usor, dar aplicarea nu este atat de simpla cand vine vorba de machiajul spre exemplu, iar daca nu este corect aplicata, se strange in pliurile ochiului. Iata cum putem alege textura cea mai potrivita:
Fardul de obraz
Crema - este la moda in acest sezon, putand fi aplicat si putin neglijent, ca o pata de culoare, cu marginile bine estompate insa. Se potriveste in special tenului uscat, dar poate fi folosit si de persoanele cu ten normal. Daca ai tenul mixt sau gras, orienteaza-te catre fardul pudra. Are o culoare intensa si rezista mult pe ten.

Pudra - se potriveste oricarui tip de ten, se aplica usor, cu o pensula mare, care sa permita distribuirea discreta a culorii.
Fardul de ochi
Crema - se aplica usor si precis doar cu o pensula. Culoarea lui este mai intensa si poate fi folosit inclusiv pe post de contur. Multe dintre aceste farduri au formule waterproof si astfel rezista mult timp pe pleoapa, fara sa se stranga in pliul ochiului. Daca nu au aceasta formula rezistenta, trebuie neaparat sa fie aplicat peste el un fard pudra care sa-l fixeze.
Pudra - se aplica usor cu pensula ori direct cu degetul, culorile lor sunt discrete si pot fi amestecate cu usurinta, ori intensitatea lor se "dilueaza" prin intindere cu pensula, dar pot fi si intensificate prin aplicare cu pensula umeda. Daca iti doresti un machiaj cu mai multe culori, trebuie sa optezi pentru o astfel de textura.
Cum obtineti un machiaj perfect?
Cele doua tipuri de farduri nu se separa atunci cand vrei sa obtii un machiaj ca la carte. Ordinea obligatorie consta in aplicarea fondului de ten, inclusiv pe pleoapa, apoi a fardului crema, urmate de fixarea cu un alt fard pudra. Respectand aceste reguli, machiajul rezista foarte multe ore. Daca folosesti doar fard pudra, este necesar sa aplici pe pleoapa, peste fondul de ten, putina pudra sau fard de baza, aplicate doar peste fondul de ten sau mai rau, direct pe piele, fardurile, oricat de profesionale ar fi, se intind inestetic si dau senzatia de murdar.
Regula de baza este ca fardul crema sa se aplice peste fondul de ten, dar sub pudra, iar cel praf sa fie aplicat numai dupa pudra.

Comentarii