Folositi afirmatii in mod repetat pentru a va vindeca - sugestii din Terapia Gerson

Printre cele mai importante elemente ale imaginilor vizuale creative se numara afirmatiile, declaratii puternice si pozitive care spun ca exista ceva sau ca acest ceva este deja asa. Cand o persoana spune: "Ma simt din ce in ce mai bine", mintea ii repeta acelasi lucru corpului. Fiti siguri: Corpul crede tot ce aude ca spune mintea. Fluxul de ganduri care ne trec prin minte este vital pentru sanatatea organismului, deoarece daca ideile si cuvintele pe care le folosim sunt negative, fara sa ne dam seama, o mica parte din aceasta negativitate se ataseaza la componenta noastra fizica. Acele cuvinte se blocheaza in minte si se imprastie in restul fiintei noastre. Iar, daca notiunile negative sunt dureroase pentru altii si se stie acest lucru, acele idei sunt negatii, care se vor intoarce sa va distruga. Nu uitati un vechi proverb: "Ce tie nu-ti place altuia nu-i face".
Practica verbalizarii afirmatiilor in gand (sau a rostirii lor cu voce tare) va permite sa inlocuiti programarile negative si invechite din trecut cu concepte si teme pozitive sau constructive, pentru a transforma atitudinile si asteptarile fata de viata si sanatate. Puteti si sa scrieti afirmatiile si sa le spuneti ca pe o poezie sau sa le cantati. Folosirea, in mod repetat, a acestor afirmatii este vitala pentru vindecare. Mai jos sunt cateva exemple de afirmatii pe care le puteti folosi:
  • In fiecare zi ma fac din ce in ce mai bine si mai bine si mai bine, din toate punctele de vedere.
  • Am o sanatate de fier si o frumusete radianta!
  • Sunt sanatos si ma simt implinit.
  • Multumesc pentru viata mea sanatoasa si fericita.
  • Sunt fericit ca sunt in viata si bine si pot antipica ce imi aduce viitorul.
  • Acum recunosc si accept excelenta drumului meu spre sanatate.
  • Ma plac si ma apreciez exact cum sunt.
  • Inving boala deoarece tratamentul functioneaza.
Iata si cateva sugestii despre cum sa folositi afirmatiile pentru a crea sanatate si fericire:
1. Intotdeauna puneti verbele din afirmatii la timpul prezent, ca si cum tintiti spre ceva ce exista deja. Priviti telul vostru ca fiind o realitate acum si ca pe ceva ce va veni. Faceti acest lucru deoarece totul se creeaza in minte, inainte de a se manifesta fizic.
2. Faceti afirmatiile in cea mai constructiva maniera posibila, spunand ceea ce doriti si nu ceea ce nu doriti. Evitati negatiile, cu exceptia situatiilor in care trebuie sa eliminati blocajele emotionale sau obiceiurile proaste. Daca este necesar sa spuneti ceva negativ, continuati imediat cu ceva pozitiv.
3. Folositi afirmatii mai scurte in locul celor mai lungi, astfel incat sa fie clare si sa transmita sentimente puternice.
4. Faceti o afirmatie doar daca vi se potriveste si vi se pare buna pentru corpul si mintea voastra.
5. Lasati afirmatiile sa produca un sentiment de credinta in voi prin eliminarea indoielilor si a ezitarilor asupra caracterului lor practic.
6. Folositi afirmatiile, in mod repetat, fie singure, fie in combinatie cu imaginile vizuale creative (afirmatiile insotesc imaginile vizuale creative foarte bine).

Comentarii