Ingrijirea parului vopsit cu masca si samponul Inoacolor cu ulei de argan si ceai verde de la L'Oreal

Deodata, parul tau a trecut de la stralucitor la gras si daca l-ai vopsit, s-ar putea sa-l simti uscat ca paiele. Indiferent cat de multe geluri, spume, creme sau balsamuri ai cumpara, indiferent cat de mult timp ai petrece in baie cu uscatorul de par, el tot nu arata asa cum ti-ai dori, asta deoarece corpul tau se transforma, odata cu parul tau. Parul este alcatuit in proportie de aproape 98% din proteine, cand este supus prea mult tratamentelor chimice, proteinele cedeaza, parul pierde apa si devine uscat si casant. Iata ce sa faci pentru un par vopsit mai sanatos:
1. Cauta, mai degraba, vopsea semipermanenta decat vopsea permanenta, deoarece vopseaua semipermanenta foloseste mai putine substante chimice care ti-ar putea inaspri parul.
2. Cauta vopsele fara amoniac (sau cu continut redus de amoniac) si cu continut redus de PPD. Amoniacul si PPD-ul (parafenilendiamina) ajuta culoarea sa se fixeze pe par, dar pot irita pielea si usca parul, asa ca foloseste cu mare atentie.
3. Incearca vopsea pe baza de extracte vegetale sau henna. O astfel de vopsea nu rezista la fel de mult ca cea obisnuita si nu e usor de obtinut o nuanta discreta cand o folosesti, dar nu-ti va deteriora parul.
4. Daca ai parul deteriorat, spala-l cu sampon pentru par vopsit, foloseste un balsam hidratant si ofera-ti un tratament profund cu masca o data pe saptamana pentru rehidratarea parului.
Insa daca ati folosit totusi vopsea permanenta ar fi bine sa folositi urmatoarele produse pentru parul vopsit:
- sampon Aveda Color Conserve ( diminueaza decolorarea vopselei si ajuta la mentinerea unei culori vibrante, protejaza parul de efectele nocive ale soarelui, apei si agresorii externi, lasa parul matasos, moale si stralucitor dar putin cam scump daca nu va permite buzunarul)
- balsam Aveda Color Conserve
- sampon si balsam regenerator Cairol Herbal Essence
- masca pentru parul vopsit Inoacolor Care L'Oreal cu ulei de argan si ceai verde
- sampon crema pentru parul colorat Inoacolor Care L'Oreal cu ulei de argan si ceai verde
- sampon, balsam si serul 3 Minutes Miracle pentru parul vopsit Pantene Pro-v (am incercat si aceasta gama, mi-a placut extrem de mult serul care ii dadea parului o stralucire de par de papusa).
Insa de curand am incercat gama Inoacolor Care de la L'Oreal pentru parul vopsit cu ulei de argan si ceai verde, care mi-a placut extrem de mult. Dupa cum stim uleiul de argan poseda proprietati remarcabile, este multiutil pentru piele, par si unghii, potrivit si pentru gravide. Are efect emolient, regenerator si restructurant, elasticizant, fortifiant, protector, confera suplete si stralucire parului. Este non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant. De la prima utilizare mi-am simtit parul moale, matasos, neted (de obicei parul meu era rebel, insa acum toate firele de par stau la locul lor, si nu se mai electrizeaza asa usor, avand parul ondulat se electriza adesea), are o stralucire aparte si este mai voluminos.
Samponul  si masca sunt create special pentru parul colorat, mentine nivelul natural al lipidelor care se afla in componenta suprafetei fibrei capilare. Uleiul de argan si extractul de ceai verde alcatuiesc o formula ce hidrateaza intens firul de par lasandu-l matasos si stralucitor. Formula concentrata transforma textura samponului intr-o crema fina, pentru o experienta senzoriala unica. Eu le-am cumparat direct de la un salon iar pretul acestora este: samponul costa 69 lei iar masca 89 lei.

Comentarii