Mielareaua, un regulator al hormonilor feminini - remedii contra crampelor menstruale

Multe femei  se confrunta cu simptome extrem de neplacute inainte de instalarea perioadei menstruale sau in timpul ei, stari precum stari de nervozitate, balonari, dureri de burta, junghiuri, dureri de cap s.a. Cel mai neplacut este faptul ca ele se repeta luna de luna si sunt asteptate ca o veritabila pacoste. Paracetamolul ofera o usurare trecatoare crampelor si durerilor de cap, dar e nevoie si de alte masuri eficiente, precum mielareaua. Mielareaua este o planta medicinala cunoscuta pentru actiunea ei asupra echilibrului hormonal si al sindromului premenstrual. Conform oamenilor de stiinta, productia de progesteron este insuficienta in cele doua saptamani care preced menstrele la femeile care sufera de sindromul premenstrual, ceea ce antreneaza un dezechilibru in organism.
Mielareaua corecteaza aceasta dezordine, regularizand secretiile hormonale si tulburarile pe care le produc. Se beau doua ceaiuri pe zi, conform indicatiilor de pe prospect insa, mielareaua le este interzisa femeilor insarcinate.
Se spune ca aceasta planta le era data calugarilor din Evul Mediu, pentru a-i ajuta sa ramana fideli castitatii.
Iata cateva remedii contra crampelor menstruale:
1. Faceti o baie calda (la care puteti adauga si cateva picaturi de lavanda), deoarece caldura destinde muschii contractati ai uterului. De folos este si aplicarea unei comprese cu apa calda pe burta sau a unei perne electrice.
2. Incercati un remediu homeopatic pentru crampe si spasme foarte dureroase. Specialistii recomanda fosfatul de magneziu (Magnesium phosphoricum). Luati trei granule din ora in ora pana la disparitia durerilor, dar fara sa depasiti 10 administrari. La fel de bune sunt si Nux Vomica sau Pulsatilla.
3. Beti trei cani de infuzie calduta de frunze de frag. Contin o substanta care tonifica si usureaza crampele, resorbind si fluxul sanguin prea abundent.
4. Calinul exercita si el o actiune calmanta asupra crampelor, Preparati o infuzie, adaugand o lingurta de planta uscata la o cana de apa clocotita.
5. Un alt remediu incercat si aprobat ca avand efect este ghimbirul, care inhiba productia de prostaglandine. Pentru a prepara o infuzie, luati o lingurita cu varf de ghimbir proaspat ras si opariti-l cu o cana de apa. Se infuzeaza 10 minute, apoi strecoara.

Comentarii