Prosopul care face muschi - exercitii pentru abdomen, coapse si brate

Lipsa de timp este doar una dintre scuzele folosite pentru a nu incepe sau a nu continua un program de activitate fizica. O alta scuza este vremea, multe persoane incep un program de exercitii primavara, exerseaza in timpul verii, toamna sunt deja in forma buna, iar pe masura ce se aproprie iarna lasa totul balta, si primavara viitoare o iau din nou de la zero. Aceasta intrerupere a programului nu are nici un sens, deoarece puteti gasi usor metode de a exersa in casa. Dupa ce incepeti sa exersati acasa in mod regulat, probabil veti descoperi ca va place mai mult decat v-ati inchipuit. Dar daca nu se intampla asa, si chiar daca va place, vor fi zile cand nu veti avea chef de miscare. In acest caz, va puteti gandi ca activitatea fizica este o slujba. Chiar daca nu-mi plac unele aspecte ale slujbei mele, dar ma duc intotdeauna la serviciu.
Uneori nu n-am chef sa exersez, dar la fel ca si slujba, exercitiile sunt un lucru pe care trebuie sa-l fac in fiecare zi, indiferent de imprejurari. Gandind asa, rezultatele de la final va vor multumi si va va da o stare de satisfactie ca nu ati renuntat, ba chiar va va umple de chef si energie.
Daca nu stiti ce exercitii sa faceti acasa prosopul care face muschi este solutia. Rolul lui este sa asigure pozitia corecta a corpului in timpul exercitiilor. Pentru un efect rapid, faceti-le de trei ori pe saptamana. Nu sunt greu de executat si practicate regulat, elimina grasimile de pe burta si de pe coapse. Iata cele cinci exercitii simple si eficiente:
1. Intarirea muschilor abdominali superiori
Avantajul prosopului pentru acest exercitiu, este ca va ajuta sa mentineti capul ridicat, evitand durerile de ceafa, si chiar veti reusi sa faceti mai multe abdomene decat credeati ca puteti.
Exercitiu: Culcati-va pe spate, pe un prosop, cu genunchii indoiti si cu bratele deasupra capului. Ridicati colturile prosopului, redresand usor umerii si capul. Incordati abdomenul si mentineti pozitia timp de 15 secunde. Relaxati-va si repetati de 3 ori.
2. Modelarea muschilor abdominali inferiori
Avantajul prosopului pentru acest exercitiu, este mentinerea echilibrului mai bine.
Exercitiu: Asezati-va pe podea, cu picioarele indoite si talpile pe prosop. Prindeti cu mainile marginile marginile prosopului si ridicati picioarele cu ajutorul lui, pana cand vor fi paralele cu solul. Inclinati usor bustul pe spate si mentineti pozitia timp de 15 secunde si repetati de 3 ori.
3. Tonifierea interiorului coapselor
Avantajul prosopului pentru acest exercitiu, este ca va obliga sa incordati coapsele la maximum, pentru a nu-l lasa sa cada.
Exercitiu: Asezati-va pe podea cu picioarele indoite si cu prosopul impachetat, tinut intre genunchi. Ridicati picioarele si inclinati-va usor  spre spate, strangand bine genunchii. Mentineti-va echilibrul, intizand bratele pe orizontala si incordand corpul.
4. Intarirea coapselor
Avantajul prosopului pentru acest exercitiu, este favorizarea echilibrului si controlul asupra coborarilor.
Exercitiu: Stati drepti, cu picioarele departate si cu labele rasucite spre exterior. Indoiti bratele, tinand prosopul rasucit, la inaltimea pieptului. Indoiti genunchii si coborati cat puteti de mult spre podea. Reveniti incet, in pozitia de plecare, dupa care repetati de 10 ori, controland miscarea si tinand spatele cat mai drept.
5. Modelarea bicepsilor
Avantajul prosopului pentru acest exercitiu este ca genunchii nu se sprijina direct pe sol, exercitiul devenind mai confortabil.
Exercitiu: Culcati-va pe burta, cu prosopul impaturit sub genunchi. Picioarele sunt indoite si incrucisate, bratele departate cu palmele rasucite spre interior. Flexati usor bratele, tinand spatele cat mai drept (de fapt sunt flotari executate intr-un mod mai usor). Efectuati 3 serii de cate 10 flexiuni.

Comentarii