Activitati alternative de fitness - foloseste timpul liber fara costuri mari

Cel mai bine este sa efectuezi exercitiile alternative impreuna cu altii, deoarece te va ajuta in privinta nivelului de motivatie dar si al satisfactiei obtinute. Inainte de orice fel de activitate sportiva, ar trebui sa iti cresti pulsul si sa iti sporesti irigarea cu sange a muschilor. Aceasta te va ajuta sa iti ridici temperatura corpului, ceea ce face ca muschii sa fie mai flexibili si mai putin predispusi la accidentari. De asemenea, trebuie sa faci o gama completa de miscari ale articulatiilor, pentru a ajuta la lubrifierea acestora cu fluid sinovial, care le pregateste si le protejeaza. Iata ce activitati alternative de fitness poti face:

1. Mersul
Un proverb spune "Invata sa mergi, inainte sa inveti sa alergi". Desi pare un cliseu, el este important. Alergarea solicita foarte mult corpul, produce forte mari in articulatii si muschi si, daca acestia nu sunt pregatiti pentru un asemenea efort, risti sa iti faci mai mult rau. Mai intai mergi o perioada prelungita de timp, apoi mareste viteza si distanta. Asta ar trebui sa te pregateasca pentru urmatorul nivel, constand intr-un jogging usor.
2. Jogging/Alergare
Joggingul este un mod excelent de a-ti dezvolta aparatul cardiovascular, de a slabi si de a-ti spori masa musculara. Cand alergi, combina antrenamentul liniar (in care alergi fara oprire o perioada mai lunga de timp, 10 minute sau mai mult) cu antrenamentul bazat pe interval (in care alergi rapid pe o perioada scurta de timp, intre 30-120 secunde, apoi te recuperezi activ, mergand). Odihneste-te o perioada egala de timp, apoi repeta. Joaca-te cu viteza si lungimile parcurse si vei vedea cum aproape toata conditia ta fizica se va imbunatati, inclusiv in ceea ce priveste slabirea mai rapida, in comparatie cu alergatul liniar.
3. Ciclismul
Este un bun mod de a-ti imbunatati conditia fizica si de a te distra. Poti pedala in aer liber, pe o bicicleta adevarata, dar poti folosi si o bicicleta de fitness. Daca pedalezi in aer liber, fa-o pe piste pentru biciclisti sau pe strazi necirculate, pana vei invata foarte bine sa mergi cu bicicleta. Ca si la alergare, variaza intensitatea si viteza si foloseste pante pentru a spori nivelul de dificultate.
4. Stepperul
Foloseste stepperul sau un prag pentru programul pasilor. Daca folosesti un prag, miscarile iti vor fi limitate, dar si un simplu program de pasit in sus si in jos iti poate pune in miscare pulsul. Daca folosesti un stepper, poti combina miscarile, facand pasi laterali si pasi saltati. Este un exercitiu cardiovascular pe care il poti imbina cu antrenamentul pentru rezistenta si ca si saritul corzii, il poti folosi intre seriile cu greutati, pentru a-ti ridica pulsul si a combina dezvoltarea cardiovasculara cu restul obiectivelor.
5. Inotul
Este un bun mod de a face miscare fara a-ti solicita prea mult incheieturile. Daca iti revii dupa o accidentare sau daca nu ai facut miscare de mult timp, va fi modul potrivit de a reincepe sa faci sport. Un avantaj al inotului este varietatea de stiluri care lucreaza muschi diferiti in grade diferite. Inotul este un mod excelent de a-ti antrena aproape toti muschii corpului, solicitandu-ti la minimum articulatiile. Un mod bun de a progresa rapid este sa inoti un anumit numar de lungimi cu viteza mare, apoi sa parcurgi un numar mai mic de lungimi ca recuperare activa, cu viteza mai mica, scazand astfel intensitatea (de exemplu, sase lungimi cu viteza ridicata apoi doua lungimi cu o viteza scazuta)

Comentarii