Cea mai buna crema de noapte in functie de varsta si tipul tenului - beneficii

Poate ca nu simti nevoia unei creme seara dupa demachiere, dar tenul tau are nevoie de ea. In fiecare zi tenul este expus la poluare si praf, ceea ce duce la pierderea fermitatii pielii. Pentru a preveni acest lucru, aceasta crema este un tratament intensiv care ne ajuta sa restabilim hidratarea si nivelul substantelor nutritive pierdute peste zi. Daca o alegi corect, crema de noapte face treaba buna. Altfel, e posibil sa nu observi nici o diferenta sau chiar sa-ti simti tenul incarcat. De aceea, e bine sa nu cumperi crema dupa reclame, la sfatul unei prietene sau atrasa de ambalaj sau pret, ci in functie de ingredientele de care are nevoie tenul tau. Sa vedem cum alegi crema in functie de varsta si tipul de ten:
1. La 20 de ani, alege produse care contin ingrediente mai putin active si naturale, cum ar fi aloe vera, miere si uleiuri esentiale. Daca ai pielea grasa, evita cremele cu uleiuri si orienteaza-te catre cele care au alfa sau betahidroxiacizi ce ajuta la exfolierea celulelor moarte ale pielii.
2. La 30 de ani, este mai mult decat necesara o crema de noapte, care te va ajuta sa reduci ridurile si sa dai tenului vitaminele necesare pentru refacere. Opteaza pentru cremele cu retinol, colagen, aminoacizi, ceramide si vitamine.
3. La 40 de ani, cauta cremele care au efect antirid cu retinol, colagen, peptide si pantenol.
4. Dupa 50 de ani, pe langa ingrediente antirid, crema de noapte e bine sa contina uleiuri esentiale, soia si vitamine care sa suplineasca ravagiile lasate de scaderea nivelului de estrogen.
5. Pentru tenuri cu probleme speciale:
- daca ai pielea sensibila evita neaparat cremele cu parfum si parabeni care pot provoca mancarime, in schimb, le poti alege pe cele care contin antioxidanti, vitaminele E, C, betacaroten, miere sau apa termala
- daca ai tenul gras, cea mai buna alegere este crema hidratanta care contine acid hialuronic
- daca ai acnee, urmareste ca in compozitia cremei sa fie acid hialuronic, alfahidroxiacizi, acid lactic sau glicolic
- daca ai tenul uscat, alege o crema care contine avocado, ulei de migdale si unt de shea.
Foloseste crema de noapte pentru a preveni ridurile, pentru a estompa petele intunecate si cicatricile lasate de acnee. Crema de noapte ajuta de asemenea la calmarea si netezirea pielii, imbunatateste elasticitatea si circulatia pielii si  reduce decolorarea pielii cauzate de lumina ultravioleta.

Comentarii