Folosirea incorecta a cosmeticelor accelereaza imbatranirea pielii

De obicei pielea imbatraneste din cauze endogene, adica interne pentru persoana respectiva, si din cauze exogene adica externe. Dintre factorii endogeni de imbatranire, cel mai important este reprezentat de patrimoniul genetic pe care fiecare om il are de la nastere. imbatranim din cauza unui ceas biologic care regleaza lungimea vietii si in ADN se afla codul care regleaza desfasurarea intregii existente. Alte cauze de imbatranire care agreseaza pielea din interior sunt carentele alimentare, radicalii liberi si fumatul. Printre factorii daunatori externi se afla radiatiile solare, cosmeticele, clima rece si substantele otravitoare din mediul inconjurator. In procesul de imbatranire a pielii contribuie si nerespectarea orelor de somn si stresul. 
Iata cum imbatraneste pielea prin folosirea improprie a cosmeticelor:
Chiar daca nu pot fi negate meritele cercetarii cosmetologice in vederea aprofundarii cunostintelor in domeniul fiziologiei si al patologiei tesutului cutanat, ca si in punerea la punct a unor mijloace eficiente pentru preventia si terapia patologiilor pielii, o folosire neadecvata a produselor cosmetice, cum ar fi farduri si creioane dermatograf, fond de ten si pudre, lotiunile de curatare si tonifiere, creme de zi si de noapte, poate deveni daunatoare.
Nu trebuie sa uitam ca orice produs aplicat si mentinut vreme indelungata pe piele, o impiedica sa respire pentru ca astupa automat porii. Se incepe cu tratamentele de dimineata pentru a le relua seara, cand pielea nemaifiind supusa agentilor externi, ar avea nevoie sa se odihneasca si sa respire. In acest mod epiderma nu are timpul necesar pentru a-si utiliza propriile mecanisme de aparare si in consecinta, acestea isi reduc capacitatea de actiune.
Deci o folosire inteligenta si moderata a produselor pentru piele permite, in schimb, mentinerea ei intr-o stare de tinerete si de sanatate.
Dar voi fetelor cum va pastrati tenul tanar?

Comentarii