Recomandari pentru alegerea corecta a pantofilor

Cand vine vorba de pantofi, uitam de ratiune. Cei cu tocuri cat turnurile gemene din New York merg grozav cu blugii, iar acum, ca-i vara, balerinii de lac multicolori, cat mai ingusti posibil, sunt la ordinea zilei. Argumentele oferite de toanele modei nu se termina niciodata. Nici macar atunci cand pantofii, obiectul dorintelor noastre, sunt mai mari cu un numar sau ne strang de ne ies ochii din cap.
Iata cateva sfaturi de alegere a pantofilor:
1. Mai mult spatiu pentru picioare
"Se mai lasa la mers', ne spunem noi, atunci cand ne strang cizmele si suportam aparitia basicilor si a bataturilor. Acesta este raul cel mai mic, pentru ca pe durata lunga, pantofii prea mici sau prea ingusti taseaza bolta si degetele picioarelor, care se deforeaza, favorizand aparitia monturilor. Monturile sunt o problema caracteristica femeilor, cauza fiind tocurile prea inalte: partea anterioara a labei este suprasolicitata, degetul mare este impins spre mijloc, iar buricul degetului se arcuieste in afara. Este dureros, si cartilajul articulatiei se uzeaza. Adeseori, singura solutie este o operatie, pentru indepartarea degetului. Tocurile inalte sunt, deci, interzise? Medicii ortopezi spun ca se pot purta, dar numai din cand in cand. Si ca sa nu patiti ca unele manechine, care-si fac injectii cu botox in picioare, incaltati-va, ulterior, cu papuci de casa comozi, sau umblati desculte. Este important pentru regularizarea irigarii sanguine a muschilor prin vasele mici de sange, care se blocheaza prin tasarea degetelor.
2. Pentru rulare in timpul mersului, degetele au nevoie de spatiu. De aceea, la varful pantofilor ar trebui sa existe un spatiu de un deget.
3. Schimbati zilnic pantofii, pentru a se putea usca si pentru a-si mentine forma si calitatile.
4. Branturile speciale protejeaza calcaiele la socuri. Inaltimea optima a tocurilor ar trebui sa fie de 6 cm.
5. O masura standard a voastra, acesta este scopul. Un sistem multidimensional va poate fi de folos. Valabil in general: nu cumparati cu un numar mai mare, daca pantoful va strange. Si nici nu optati pentru pantofi mai largi, pentru ca laba piciorului aluneca in fata si calcaiul se ridica.
6. Nu uitati ca sireturile permit o mai buna mulare a pantofilor pe picior.
7. Bombeurile rotunde, care lasa spatiu degetelor, sunt mai sanatoase pentru picioare decat cele ascutite.
8. O captuseala din piele elimina cel mai bine umezeala produsa de transpiratia picioarelor.

Comentarii