Sampon uscat facut in casa in functie de tipul parului - ingrijire la minut

Daca ti se ingrasa parul prea repede, ai o intalnire urgenta sau pur si simplu ti-e lene sa te speli pe cap, poti amana putin momentul folosind samponul uscat. Pana de curand, multe femei foloseau trucul cu purda de talc pentru a mari intrevalul dintre doua spalari ale parului. Praful alb absorbea sebumul in exces si dadea parului p textura mai curata si un plus de volum. Insa albul pudrei de talc se vedea de la radacina firului de par daca nu era intinsa bine, iar parul era mai greu de descurcat la pieptanat.
Dar in magazinele cosmetice si chiar in farmacii gasiti aceste sampoane insa la un pret mai ridicat decat al unui sampon normal. Un tub tine vreo 10-15 utilizari in functie de cat de lung si de des este parul si cat de mult aplici.

Cum sa il folosesti pentru a obtine un rezultat spectaculos:
- imparte parul in carari si fii atenta sa nu ratezi zonele mai greu accesibile de la spate si dupa urechi
- pulverizeaza samponul uscat de la cativa centimetri, avand grija sa acoperi pe rand toate cararile
- asteapta cateva minute (timpul recomandat pe eticheta produsului)
- maseaza produsul la radacina parului si scalp pentru a obtine acel aspect de par curat
- dupa 1-2 zile in care samponul uscat isi pastreaza efectele, spala-te pe cap neaparat si nu repeta reaplicarea (desi parul arata curat, in realittate doar sebumul in exces este absorbit, iar murdaria inca sufoca firul de par).
In magazine au inceput sa apara si sampoane uscate speciale pentru diverse tipuri si culori de par. Trebuie sa fii atenta sa-l alegi pe cel potrivit pentru a nu fi dezamagita de rezultat si sa te trezesti ca parul si-a schimbat culoarea la radacina.
Daca ai ajuns la concluzia ca aceste sampoane nu-si merita pretul ridicat, atunci poti incerca sa prepari chiar tu niste variante ale samponului uscat:
  • Pentru par uscat: se amesteca 2 linguri cu faina de ovaz (are proprietati hidratante) cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu.
  • Pentru par gras: se amesteca 1 lingura de sare cu jumatate de ceasca de malai.
  • Pentru par inchis la culoare: se amesteca 1 lingura cu amidon de porumb cu 2 linguri pudra de cacao.
Poti folosi samponul uscat si pentru a curata parul de mirosul neplacut de fum de tigara sau de mancare sau atunci cand iesi de la sala si parul tau ravasit are nevoie de o schimbare rapida pentru o seara in oras.

Comentarii