Secretele bronzului frumos - pasi pentru a obtine un bronz perfect in siguranta

Culoarea asemanatoare cu a bronzului da pielii o aura de frumusete si de sanatate, bronzul ne face mai liberi si mai asortati cu vacanta. El adauga o stralucire calda pielii, mascheaza unele imperfectiuni si pune in evidenta culorile hainelor, ceea ce naste dorinta de a-l pastra pe tot parcursul anului. Doar putine persoane pot sa se bucure de soare in toate anotimpurile, cei mai multi in afara verii, se multumesc doar cu solarul. Insa bronzul a devenit o problema pentru ca presupune multe precautii si moderatie, din cauza radiatiilor UV care ar trebui sa ne ingrijoreze pe toti. Soarele este una dintre marile bucurii ale verii dar si un pericol major daca nu luam masuri de protectie cand stam la plaja.
Amenintarile sunt multiple: cancer de piele, semne premature de imbatranire cum ar fi ridurile, pete de soare, piele uscata si arsuri solare dureroase. Iata cativa pasi simplu de urmat ce va vor ajuta sa evitati pericolul si sa obtineti un bronz perfect:
1. Exfoliati-va pielea
Exfolierea este primul pas pe care trebuie sa-l faceti inainte de a merge la plaja. Cand va bronzati, culoarea pe care o obtineti este rezultatul reactiei pielii la razele solare. Daca aveti un strat de celule moarte, acesta va impiedica patrunderea lor. Pentru o exfoliere eficienta, folositi un burete aspru sau o lufa, si inainte de a incepe sezonul de plaja, exfoliati-va cu blandete, pentru a indeparta doar stratul de piele moarta si a nu rani pielea.
2. Beti multa apa
Calitatea bronzului depinde foarte mult de starea de sanatate a pielii. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru pielea voastra, este sa beti multa apa. Apa va mentine corpul hidratat si va mentine pielea hidratata. Incepeti ziua cu un pahar de apa si beti apa pe tot parcursul ei.
3. Creme hidratante de zi si de noapte
Utilizati o crema hidratanta cand va treziti dimineata, dupa expunerea la soare, dar si seara, cand mergeti la culcare. Cu cat pielea este mai hidratata, aspectul ei e mai proaspat si stralucitor, iar bronzul se mentine timp indelungat.
4. Miscati-va in timp ce va bronzati
Ganditi-va cum se face puiul la rotisor, invartindu-l mereu, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Pentru a obtine ceea ce va doriti, adica un bronz uniform, trebuie sa fiti in miscare. Dar sa nu stati mai mult de 15 minute pe o parte.
5. Evitati sa stati sa stati la plaja intre orele 12-16, cand radiatiile UVB (B de la bronz), cele care ne bronzeaza, ating intensitatea maxima si sunt periculoase.
6. Expunerea la soare trebuie sa se faca treptat
Cei care au pielea deschisa la culoare nu ar trebui sa stea la soare mai mult de 10 minute in timpul primei lor expuneri din acel an. Dupa cateva zile, pielea lor va fi pregatita pentru o expunere mai indelungata si astfel se vor evita arsurile.
7. Stati la soare doar o ora sau doua pe zi
Nu aveti nevoie de multe ore de soare, dar daca vreti sa va bronzati frumos, e necesar sa stati la soare o ora sau doua pe zi. Si asigurati-va ca faceti acest lucru pentru cel putin cateva zile, astfel incat sa va bronzati treptat.
8. Daca observati ca pielea s-a inrosit intr-o zona, mutati-va imediat la umbra, pentru ca daca continuati sa stati in soare inseamna sa adanciti arsurile si sa cresteti riscul de a face leziuni grave.
9. Nu uitati de dus
Chiar daca ati facut un dus dimineata, dupa ce ati stat la plaja dupa-amiaza mai faceti un dus rapid, pentru  spala lotiunea de bronzat.
10. Cel mai bun mod de a evita soarele in exces este de a planifica, de a fi pregatiti. Aplicati o lotiune de plaja cu SPF 30, purtati o palarie si haine lejere si ochelari de soare care sa va protejeze ochii.
Pentru a obtine un bronz frumos artificial si fara lotiuni din comert, aici veti gasi cum sa obtineti un bronz frumos cu ajutorul ceaiului negru.

Comentarii