Terapia cu enzime si efectele ei
Terapia cu enzime reprezinta o metoda de tratament cu preparate pe baza de enzime. Medicamentele pe baza de enzime sunt utilizate la vindecarea afectiunilor si plagilor, la ameliorarea simptomelor afectiunilor si leziunilor, in sprijinirea altor metode de tratament sau in vederea reducerii efectelor adverse ale acestora. In general terapia cu enzime s-a dovedit a fi o metoda eficienta in vederea intaririi sistemului imunitar al organismului si detoxifierea acestuia. In caz de alergie la proteine, afectiuni renale si hepatice grave si in caz de tulburari de coagulare, nu se poate utiliza terapia cu enzime. In caz de sarcina trebuie neaparat sa cereti sfatul ginecologului.
Reactii adverse inofensive ale terapiei, sunt balonarea, precum si modificarea culorii si miroscul scaunului.
Cum isi produc enzimele efectul?
Enzimele sunt proteine care modereaza energia de activitate necesara la reactiile chimice de la nivel celular, reducand astfel semnificativ viteza de transformare a diferitelor substante. Enzimele coordoneaza metabolismul iar prezenta lor reprezinta conditia realizarii reactiilor chimice de la nivel celular. De exemplu , la digestie contribuie enzime ca pepsina, produsa de stomac sau tripsina, produsa de pancreas. Enzimele indeplinesc numeroase functii in organismul uman:
- contribuie la transformarea alimentelor in energie utilizabila
- descompun celulele utilizate, distruse, pe care apoi organismul le elimina
- indeparteaza reziduurile si toxinele
- contribuie la vindecarea ranilor
- intaresc imunitatea organismului fata de germeni.
Puterea de vindecare a enzimelor era exploatata deja si de popoarele naturale, acestea constatand ca ranile se vindeca mai repede, daca pe acestea se aplica o frunza de papaya sau ananas. In prezent mai multe sute de enzime pot fi produse pe cale artificiala, acestea fiind utilizate in medicina si diagnosticare.
Cum se aplica terapia cu enzime si de ce este capabila aceasta terapie, voi posta in articolul de maine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu