Terapia cu enzime si scopul ei - cum se aplica terapia cu enzime?

De ce este capabila terapia cu enzime? 
Scopul terapiei cu enzime este ca prin intermediul detoxifierii si eliminarii sa intareasca capacitatea de aparare a organismului, sa mareasca puterea de autovindecare a acestuia. Enzimele pot fi dirijate acolo unde lipsesc, avand si o proprietate profilactica. In medicina naturista de regula enzimele sunt utilizate impreuna cu alte metode de tratament, ca de exemplu la modificarea alimentatiei, la post, terapia miscarii si hidroterapie, chiar psihoterapie. Inflamatii Aplicarea terapiei cu enzime este variata in cazul inflamatiilor. Acestea ajuta de exemplu la tratarea pielii, organelor respiratorii, digestive, zona ORL sau a inflamatiilor gatului. In cazul inflamarii edemelor venelor si vaselor limfatice, tulburarile apar in circulatia sangelui si a limfei.
Enzimele descompun depunerile, imbunatatesc caracteristicile de circulatie ale secretiilor. Enzimele in tratarea cancerului Enzimele pot contribui la tratarea diferitelor afectiuni canceroase, la reducerea efectelor adverse neplacute ale chimio- si radio-terapiei. Exista cercetatori care spera ca si tumorile in sine sa poata fi tratate cu enzime. Afectiuni autoimune Acestea sunt afectiuni in cazul carora propriile substante ale corpului devin straine si declanseaza un raspun imunitar, astfel existand riscul declansarii unui proces de autodistrugere. Probabil scleroza multipla poate fi explicata printr-un asemenea proces, ipoteza dovedita prin faptul ca in cazul multor bolnavi, terapia cu enzime s-a dovedit a fi eficienta. Medicamentele pe baza de enzime sunt utilizate si in cazul infectiilor virotice, modificarilor artrozice si anumite afectiuni reumatice, in vederea combaterii durerii. In medicina sportiva, enzimele sunt aplicate pe corp, prin intermediul unguentelor, pentru ca luxatiile, contuziile, hematoamele sa se vindece mai repede.
 Cum se aplica terapia cu enzime? 
 Diferitele preparate pe baza de enzime disponibile in farmacii sub forma de tablete sau unguente, sunt utilizate la prevenirea, tratarea diferitelor afectiuni, leziuni, la tonifiere generala. In cazul unor afectiuni mai grave de exemplu imediat dupa manifestarea unui infarct miocardic, administrarea enzimelor se face in spital, unde bolnavul este tinut continuu sub supraveghere.

Comentarii