Sfaturi pentru frumusetea gatului si decolteului in orice anotimp

Oferit soarelui, precum si privirilor, decolteul este in prim plan, vara. Impreuna cu gatul, el necesita multa atentie, pentru ca au o piele mai fina si mai uscata decat cea a fetei. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa aveti si vara si in orice alt anotimp, o piele proaspata si ferma, indiferent de varsta voastra:
  1. Curatati dimineata si seara zona pieptului si a gatului cu un demachiant delicat, insa nu folositi sapun.
  2. Exfolierea nu doar ca ajuta la eliminarea celulelor moarte, dar stimuleaza si regenerarea pielii. De doua ori pe saptamana, sub dus, faceti miscari circulare, pe gat si decolteu, cu un amestec de ulei de masline si zahar brun sau sare grunjoasa ori zat de cafea, dupa care clatiti bine cu apa calduta.
  3. Pentru activarea circulatiei sanguine si stimularea productiei de colagen, incheiati dusul cu un jet de apa rece, aplicat pe gat si decolteu.
  4. Aplicati pe gat si decolteu aceleasi creme pe care le folositi pentru fata. Ele trebuie neaparat sa contina si un factor de protectie solara.
  5. Daca deja pielea este ridata si si-a pierdut fermitatea, folositi creme antirid, dimineata si seara.
  6. Pentru tonifierea decolteului, faceti de 2-3 ori pe zi urmatorul exercitiu: tineti o minge de tenis cu mainile unite in dreptul plexului solar, antebratele sa fie perpendiculare pe bust si apasati-o tare cu palmele de cateva ori.
  7. Ca oricare alta zona a corpului, gatul si decolteul isi mentin supletea daca sunt masate cu grija. Exista mai multe tehnici de masaj: a) Asezati palmele in jurul gatului, miscandu-le usor spre spate; b) Pornind de la baza decolteului, masati cu ambele palme pielea in sus, spre barbie folosind miscari usoare, circulare; c) Puneti mainile orizontal, deasupra decolteului, loviti si presati cu varfurile degetelor. Pentru masaj utilizati neaparat o crema sau ulei de masline.
  8. Masca pentru piele ridata: se amesteca 2 linguri de miere cu 2 linguri de branza de vaci si se aplica pe gat si decolteu. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Aceasta masca ofera elasticitate pielii si diminueaza ridurile.
  9. Comprese cu ceai de coada-calului: pe gat si decolteu se aplica comprese inmuiate in infuzie de coada-calului si se tin timp de 20 de minute. Compresele hidrateaza si reda tonusul pielii si pe langa asta contin siliciu care au un rol important in producerea colagenului.

Comentarii