Machiajul ochilor - sa ne punem ochii in valoare in functie de varsta, forma si culoarea ochilor

Pentru fardul de pleoape alegeti culori care fie contrasteaza cu nuanta ochilor, fie o intensifica, evitandu-le pe cele care semana prea indeaproape cu aceasta. De exemplu, un fard de pleoape violet accentueaza nuanta de verde din ochii caprui deschis, topazul da adancime ochilor caprui inchis. Movul, coraiul si cenusiul sunt nuante care pun in valoare ochii albastri. Fardul de pleoape trebuie totodata sa se armonizeze cu nuanta pielii si cu culoarea hainelor. Tonurile pastelate sunt cele mai bune pentru lumina de zi. Folositi culorile stralucitoare sau vii doar noaptea, si aceasta numai daca doriti neaparat. Femeile mature trebuie sa aleaga un fard de pleoape sub forma de crema, nu de pudra.
Daca aveti ochii de forma ovala clasica, aplicati cu pensula o nuanta de intensitate medie pe pleoape pana la gene si o nuanta usor mai inchisa de-a lungul partii inferioare a osului arcadei (dintre pleoapa si spranceana). Amestecati culorile in partea superioara de la marginea exterioara a ochiului. Ochii proeminenti vor parea mai adanci daca veti folosi o nuanta inchisa pe intreaga pleoapa, pana aproape de osul arcadei. Pentru a face ca ochii apropiati unul de altul sa para mai departati, folositi o nuanta deschisa pe treimea de pleoapa din apropierea nasului si o nuanta mai inchisa inspre tample. Puteti inversa aceasta tehnica pentru a face ca ochii departati sa para mai apropiati.
Folositi dermatograful sau tusul de pleoape pentru a sublinia forma ochilor, intr-o nuanta care poate fi neagra sau maro, dar poate fi si mai vie, complementara cu cea aleasa pentru fardul de pleoape. Trasati o linie subtire, cat mai apropiata de gene, avand grija sa nu intindeti pielea delicata din jurul ochilor.
Daca doriti un aspect de ochi larg deschisi, folositi inainte de a aplica rimelul, clestii de ondulat genele. Tineti clestii aproape de baza genelor si strangeti. Repetati metoda la varfurile genelor. Aplicati rimelul tinand ochii deschisi. Daca genele se lipesc unele de altele, separati-le cu o perie pentru rimel curata sau cu un pieptene cu dinti desi. Stergeti eventualele urme nedorite cu un tampon de vata sau cu betisoarele de urechi.
Cum aplicam fardul de pleoape, rimelul si creionul dermatograf?
Fardul de pleoape poate recontura ochii care nu au o forma ovala perfecta. O culoare deschisa de regula scoate in evidenta zona ochilor, iar una inchisa o atenueaza.
Iata cum procedati:
- pentru ochii ovali clasici, folositi o nuanta medie pe pleoapa, pana la gene
- pentru ochii mici sau adanciti, aplicati un fard deschis de sub sprancene si pana la gene, pentru a face ochii sa para mai mari
- pentru ochi apropiati, aplicati o nuanta deschisa pe partea dinspre nas a pleoapei si una mai inchisa aproape de tample, pentru a face ochii sa para mai departati
- pentru terminatia V, aplicati un mic V intr-o nuanta mai inchisa la colturile exterioare ale ochilor, pentru a-i face sa para mai mari
- pentru a aplica rimelul, tineti periuta vertical si aplicati rimel pe varfurile genelor apoi treceti-o orizontal peste gene, de la baza pana la varfuri
- trasati cu creionul dermatograf o linie subtire, cat mai aproape de gene si estompati linia cu degetul mic, pentru a-i da un aspect natural.

Comentarii