Sfaturi impotriva caldurii cand cerul si pamantul iau foc

La birou, acasa sau pe malul marii, cand temperatura atinge 30 de grade la umbra, viata devine un chin. Ca sa va simtiti bine chiar si in zilele foarte calde, iata cateva sfaturi utile si de pus in practica pentru aceasta perioada:
1. Pentru a dormi bine, pastrati temperatura dormitorului sub 27 de grade, tinand usa inchisa, geamul partial deschis dar cu jaluzelele trase, iar spre seara lasati geamul deschis larg pana la culcare.
2. In zilele extrem de calduroase, prospetimea absoluta o puteti obtine facand dusuri caldute. Chiar daca apa rece pare sa racoreasca, concomitent ea stimuleaza circulatia sanguina, astfel corpul se infierbanta si veti transpira si mai tare. Dupa dus, lasati pielea sa se usuce la aer pentru un plus de racoare.
3. Fata transpirata si nasul lucios au neaparat nevoie de servetele absorbante, care aspira grasimea si transpiratia, mentinand tenul mat.
4. Nu purtati pe caldura haine si lenjerie stramte. Cu cat e mai larga imbracamintea, cu atat circula mai bine aerul de-a lungul corpului. Cele mai indicate materiale sunt bumbacul si inul, pentru ca lasa aerul sa patrunda.
5. Parfumurile usoare si racoritoare dau o senzatie de prospetime iar pielea isi pastreaza umezeala si supletea. Evitati parfumurile grele si puternice.
6. Cand simtiti ca pielea va arde, aplicati un strat subtire de pudra de talc, deoarece aceasta racoreste si dezodorizeaza.
7. Pulverizati fata cu apa minerala la orice ora din zi, chiar si peste machiaj. Aceasta improspateaza si racoreste pielea imediat. Puneti-o intr-un recipient gol de spray si tineti-o la frigider ca sa fie rece.
8. Soarele prea puternic dauneaza ochilor. Daca simtiti ca va inteapa sau va ard, apelati la compresele cu musetel.
9. Beti apa minerala, ceaiuri de plante sau sucuri de fructe diluate cu apa. Cei care transpira exagerat sa incerce ceaiuri calde.
10. Daca vreti sa va racoriti repede, masati-va usor obrazul, decolteul si subratul cu gheata. Dupa masaj ungeti-va cu o crema hidratanta.
11. Daca va simtiti picioarele incinse, puneti o pereche de sosete de bumbac  in frigider sau in congelator sa se raceasca mai repede. Puneti-va sosetele racite si tineti picioarele ridicate pe o mobila sau ceva inalt.
12. Daca va simtiti obositi si fara vlaga tineti bratele sub jetul de apa rece timp de doua minute. Astfel pulsul se "racoreste" si va veti simti brusc inviorat.
13. Cand simtiti ca pielea va arde, aplicati un strat subtire de pudra de talc. Aceasta racoreste si dezodorizeaza.
14. Dupa expunerea la soare aplicati pe fata masti din fructe. Acestea regenereaza pielea, iritatiile se calmeaza iar tenul este rehidratat.

Comentarii