Ce se intampla cu tenul tau daca nu te demachiezi? | Crema demachianta cu unt de cacao

Daca nu iti faci un ritual din a te demachia dimineata inainte de a aplica machiajul si seara, inainte de culcare, te expui unor probleme dermatologice serioase si imposibil de remediat. Obiceiul curatarii tenului, chiar si atunci cand nu te machiezi, te tine departe de iritatii permanente, de pete maronii pe obraji, gene casante, fata umflata si riduri premature. Daca se intampla o singura data nu este chiar asa grav, dar daca se repeta, un ten fara probleme se poate transforma intr-unul cu textura grasa de care cu greu mai poti scapa, si nici un produs scump nu te-ar putea ajuta.
Iata ce se intampla daca nu te demachiezi:
- structura tenului se deterioreaza: scade productia de colagen si elsatina (substantele care mentin pielea tanara si care se pierd cu varsta)
- incetinesti regenerarea naturala si sporesti denivelarile
- pielea e mai putin elastica si astfel ridurile arata mai proeminente, buzele se usuca excesiv
- daca ai tenul sensibil, machiajul necuratat la timp inrautateste situatia, agresand pielea si contribuind la dilatarea capilarelor
- tenul imbacsit si lipsit de elasticitate creeaza un ten cu pori dilatati, care favorizeaza comedoanele si acneea.
Deci nu lasa ca pielea ta sa sufere, acorda 5 minute pentru acest pas si vei fi multumita de rezultat. Nu e nevoie sa folosesti produse scumpe, este de ajuns sa folosesti uleiul de masline care curata in profunzime si lasa tenul hidratat. Pentru a curata tenul alege un gel care face spuma iar la final inchide porii cu un jet de apa rece apoi foloseste o crema de seara pe baza de retinol si antioxidanti.
Iata doua retete pe care le puteti folosi pentru a va demachia tenul:
1. Crema demachianta cu unt de cacao
Aceasta crema indeparteaza bland urmele de machiaj dizolvabile in grasimi. Se aplica in strat subtire pe fata, gat si decolteu, se lasa sa actioneze 30 secunde, apoi se indeparteaza cu un servetel moale. Se spala pielea cu multa apa si se curata in final cu lotiune tonica.
Ingrediente:
- 40 ml ulei de masline
- 40 ml apa de trandafiri
- 20 g lanolina
- 5 g ceara alba
- 5 g unt de cacao.
Mod de preparare:
Se pune intr-o oala apa la fiert, se topeste ceara pe baie de aburi, apoi se adauga lanolina si untul de cacao. Cand totul este lichid, se toarna uleiul si se incalzeste apa de trandafiri. Se ia amestecul de grasime de pe foc si se adauga apa de trandafiri amestecand cu mixerul la cea mai joasa turatie pana ce crema s-a racit. Se pune intr-un recipient de sticla si se pastreaza la rece.
2. Lapte de migdale
Acest lapte bazat pe produse naturale indeparteaza bland murdaria si machiajul si se recomanda tuturor tipurilor de ten.
Ingrediente:
- 200 ml apa de trandafiri
- 50 g migdale
- 1 g pulbere de radacina de angelica.
Mod de preparare:
Se piseaza migdalele intr-o cantitate mica de apa de trandafiri si se toarna frecand continuu si restul apei. Se adauga radacina de angelica si se amesteca totul foarte bine. Se pune in sticla si se foloseste in principal seara, pentru curatarea fetei, a gatului si decolteului.

Comentarii