Ingrijirea pielii, parului si unghiilor in anotimpul rece

Vremea friguroasa pare sa extraga pana si ultimul strop de umezeala din piele si par. Chiar si unghiile devin casante atunci cand temperatura coboara si se instaleaza aerul mai rece. Rezultatul este un semnal de alarma pentru frumusete: par uscat, matreata, unghii crapate, piele descuamata. In conditiile meteo cele mai dure, regimul tau de frumusete ar trebui sa fie cat mai delicat. Iata schimbarile pe care trebuie sa le faci: treci la utilizarea unui produs de curatare a pielii pe baza de crema, impreuna cu o crema hidratanta mai consistenta sau un ulei emolient.
Pentru a evita o pielea uscata, solzoasa, exfoliaz-o cu delicatete, pentru ca pielea sa poata absorbi mai bine crema hidratanta. In afara cazului in care pielea ta este extrem de grasa, dimineata curata pielea prin simpla clatire cu apa. Nu uita sa folosesti o crema de maini si sa-ti rasfeti parul cu un tratament de hranire profunda o data la cateva saptamani.
Pentru a intari unghiile uscate, care se exfoliaza precum cepele, inmoaie-ti mainile in lapte cald. Zvanta usor palmele pana se usuca. Apoi hidrateaza-ti unghiile cu un intaritor bun pentru unghii.
Cand se schimba anotimpurile, pielea ta ar putea avea nevoie de o terapie speciala care sa usureze tranzitia. Ca sa-ti dai seama daca ai pielea deshidratata, impinge incet obrazul dinspre maxilar inspre pometi. Daca vezi o multime de riduri marunte, este un semnal de alarma. Completeaza nivelul de hidratare pe care pielea ta l-a pierdut prin efectul de uscare al soarelui si clorului. Aplica o crema hidratanta si maseaz-o in piele cu o mica pensula din par natural. Va stimula circulatia si va ajuta la absorbirea mai eficienta a cremei (pielea ta va arata imediat mai bine). La schimbarea anotimpului, incearca intotdeauna sa iti faci un tratament cosmetic ce ajuta la curatarea porilor inchisi si la inlaturarea pielii descuamate, astfel incat crema hidratanta sa patrunda mai adanc in piele. Daca nu-l poti face la un salon, rezerva-ti 20 de minute intr-o dimineata de weekend ca sa-ti aplici acasa un mini-tratament facial exfoliant si hidratant. Curata, exfoliaza si aplica pe ten o masca hidratanta timp de 15 minute, cat te invarti prin casa. Toamna tinde sa echilibreze ori sa normalizeze parul sau pielea excesiv de uscate sau grase. La trecerea dintre toamna si iarna, protejeaza-ti pielea trecand la o crema hidratanta mai densa, mai plina, mai apropiata de consistenta cremei de noapte. Primavara si vara e suficienta o lotiune mai usoara. Si indiferent de anotimp, da-te mereu cu lotiune de protectie solara. Cand anotimpurile se schimba si culoarea pielii tale e in tranzitie, amesteca fondul de ten de vara cu cel de iarna, pana gasesti nuanta potrivita. Sau, daca vrei sa prelungesti stralucirea bronzului de vara, foloseste o crema hidratanta nuantatoare cu o jumatate de ton mai inchisa decat culoarea pielii tale.
Anumite tipuri de machiaj si tehnici de ingrijire a parului sunt mai potrivite pentru vremea rece. Iata de o lista cu lucrurile de care ai nevoie:
Machiaj de iarna:
- fond de ten cremos sau luminos (care nu reflecta lumina) pentru a contracara uscaciunea si a da pielii stralucire cu nuante subtile de caisa, piersica si roz
- pudra compacta sau translucida
- fard de obraz crema
- ruj cremos
- rimel care nu e rezistent la apa.
Parul de iarna:
- foloseste samponul mai rar, de doua ori pe saptamana, in afara cazului in care parul tau este gras
- evita setarea uscatorului de par la niveluri ridicate si oricand e posibil, lasa-ti parul sa se usuce natural.
Problema matretii se agraveaza primavara si toamna iar otetul poate ucide bacteria suspectata ca ar provoca matreata. Umple palma cu otet si maseaza-ti cu el scapul curat, lasa-l sa actioneze timp de doua minute apoi clateste. Repeta operatia zilnic, timp de o saptamana, sau pana constati o imbunatatire. Sau incearca Nizoral, un sampon farmaceutic delicat, ori un sampon pe baza de ulei de arbore de ceai. Modalitatea de a infrange matreata este sa iti freci scalpul foarte bine cu buricele degetelor si sa lasi samponul pe cap timp de cinci minute.

Comentarii