Legatura creata de frumusete intre mame si fetite

Inca de la o varsta frageda, fetitele se joaca cu machiajul. Cine stie ce anume face ca fardul de pleoape turcoaz si oja portocalie sa fie atat de atragatoare pentru niste fetite de cinci ani? Poate ca sunt atrase de cosmeticele colorate din acelasi motiv pentru care sunt atrase de cariocile colorate. Le stimuleaza latura artistica si este o ocazie de a-si exprima creativitatea. Profita de interesul lor si foloseste-l ca pe o oportunitate de a le invata pe ficele tale (sau pe nepoatele sau fiicele prietenelor tale), o atitudine sanatoasa fata de ingrijirea pielii si cosmetica. Este ocazia perfecta pentru o "legatura a frumusetii".
Combinarea produselor cosmetice reprezenta o activitate grozava pentru copii. Cand eram la gradinita, eu si sora mea obisnuiam sa stam in jurul mesei sau cocotate pe o banca in fata oglinzii si faceam amestecuri de culori, ne dadeam cu creioane colorate pe buze, ne faceam obrajori, sau ii coloram sprancenele cu creion negru, ne dadeam stangace cu oja rosie (ne distram copios si radeam una de alta). De ce sa nu inviti un grup de prietene ale fiicei tale, sa va asezati in jurul mesei de la bucatarie si sa realizati niste produse simple cu ingrediente naturale? Legatura creata de frumusete e distractiva, iti aduce mari satisfactii si este un mod minunat de a interactiona cu fiicele tale. Este si o alternativa ieftina la rascolirea rafturilor de la Sephora, un hobby pe masura ce fetele mai cresc.
Fiica ta ar putea dori chiar sa integreze una dintre retetele urmatoare intr-o petrecere data la ziua de nastere sau la o petrecere in pijamale (mai ales ca in ziua de azi se obisnuiesc astfel de intruniri). Mai presus de orice, bucura-te de timpul petrecut impreuna. Este adevarat ce spune toata lumea: timpul zboara!
Iata cateva formule usoare pe care le poti impartasi cu fiica ta (este deosebit de atragator pentru copiii in jurul varstei de sase-sapte ani):
1. Sclipici de corp
Ingrediente:
- o cutiuta din plastic pentru fiecare copil
- bete de la inghetata pe bat
- sclipici cosmetic in mai multe culori
- extract de vanilie
- farfuriute din carton
- abtibilduri.
Da fiecarei fetite un bat de inghetata si o farfurie din carton cu o picatura de vaselina pe ea si pune-le sa presare sclipiciul in vaselina si sa amestece cu batul. Apoi adauga un strop de vanilie in fiecare amestec si fiecare fetita sa decoreze exteriorul cutiutei ei cu abtibilduri, apoi pune sclipiciul in recipient cu batul de inghetata. Apoi puteti aplica amestecul pe obraji, maini s.a.
2. Luciu de buze
Ingrediente:
- vaselina sau ceara de albine
- extract de vanilie
- borcanele pentru luciu de buze.
Presara cateva picaturi de vanilie intr-un recipient mic cu vaselina si amesteca bine. Daca folosesti ceara de albine, mai intai topeste-o si las-o sa se raceasca dupa care amesteca in ea vanilia. Apoi pune luciul intr-un borcanel pentru luciu de buze.
Sau cand vor creste puteti sa-i aratati urmatoarele retete de luciu de buze.

Comentarii