Remedii pentru par in zilele proaste

Deodata, parul vostru a trecut de la stralucitor la gras si daca l-ai vopsit, s-ar putea sa-l simti uscat ca paiele. Indiferent cat de multe geluri, spume, creme sau balsamuri ati cumpara, indiferent cat de mult timp ati petrece in baie cu uscatorul de par, el tot nu arata asa cum v-ati dori. Asta deoarece corpul vostru se transforma odata cu parul. Mai jos poate veti gasi si solutia la una dintre problemele voastre:
1. Volum pentru parul moale:
- pentru a da mai mult volum parului vostru moale, inversati ordinea fireasca adica sa aplicati mai intai balsam si apoi sampon (sampon pentru volum Neutrogena, balsam pentru volum Pantene Pro-V).
2. Radacini grase:
- amestecati in cantitati egale apa si lotiune tonica fara alcool intr-o sticla cu pulverizator, agitati bine ca sa se amestece si pulverizati pe radacina apoi folositi uscatorul de par si gata.
3. Par gras:
- samponul cu ulei de arbore de ceai sau de rozmarin va ajuta la absorbtia excesului de grasime sau puteti amesteca o picatura de ulei de arbore de ceai (un minunat astringent natural) in samponul vostru obisnuit turnat in palma, dupa care va spalati.
4. Radacini unsuroase:
- masati radacinile cu jumatate de lingurita de pudra de talc sau de amidon de porumb, apleca-ti capul in fata si infoiati-va parul de la radacini (se va amesteca mai bine daca sunteti blonde, insa daca aveti parul saten, folositi in loc putina pudra bronzanta).
5. Protejati-va parul de grasime folosin un sampon cu utilizare zilnica special pentru parul gras. In loc sa masati scalpul mai bine apasati-l cu buricele degetelor. Faceti la fel si la pieptanat si periat, nu frecati prea tare scalpul fiindca veti stimula glandele sa produca mai multa grasime (sampon anti-gras Kerastase sau Nivea).
6. Ingrasare subita a parului:
- daca ati inceput sa folositi de curand un sampon medicinal impotriva matretei sau grasimii, nu-l mai folositi deoarece acesta poate usca scalpul destul de mult incat sa secrete din nou grasime, ingrasandu-va parul si mai tare
- dupa ce v-ati spalat cu sampon, clatiti la final cu o cana de ceai de menta fiert si racit (lasati-l pe par si nu vamai clatiti) apoi va puteti coafa parul ca de obicei.
7. Par mirositor:
- pentru a scapa de mirosurile neplacute care s-au lipit de parul vostru (miros de mancare sau de tigara), frecati in palme cateva picaturi din parfumul preferat si apoi trece-ti mainile prin par rasfirandu-l usor (mirosul neplacut va disparea imediat).
8. Par incretit:
- daca parul vostru ondulat este predispus la incretire, folositi sampon si balsam hidratant pentru parul uscat, iar pentru a reduce riscul de incretire cand il coafati, trece-ti prin parul umed o crema de par.
9. Firele despicate apar din cauza inaspririi parului cu peria, pieptenele sau cu alte articole de styling. Iata ce e de facut daca aveti fire despicate:
- tundeti-le
- imbinati temporar varfurile despicate cu ceara pentru par
- aplicati putin produs de styling pe baza de silicon in indreptati uscatorul de par timp de cateva secunde pe firele despicate
- incalziti putin ulei de masline si masati cu el varfurile despicate si uscati-le cu uscatorul de par cateva secunde.
10. Daca aveti parul aspru, masati-va parul cu ulei de masline, infasurati-l cu folie alimentara sau cu o boneta pentru dus, aplicati un jet scurt de aer cald cu uscatorul de par pentru a fixa umezeala in cuticulele parului si lasati-l asa timp de 20 de minute apoi spalati cu sampon si aplicati balsam la final.

Comentarii