Masti naturale pentru ten cu fructe si legume de toamna

Toamna e vremea pietelor si a tarabelor incarcate cu legume si fructe coapte care se intrec in miresme si culori. Preocupati de gustul si de aroma lor, uitam adesea ca tot ce ii face bine stomacului face bine si frumusetii. Iata cateva fructe si legume care va vor ajuta sa va pastrati frumusetea si prospetimea tenului:
1. Prunele fiind bogate in vitaminele A, C si E, sunt o sursa bogata de potasiu, precum si minerale, efectul lor energizant si antiinflamator asupra pielii este minunat.
Masca cu prune
Intr-un blender maruntiti cateva prune coapte, amestecati cu putin iaurt si aplicati pe fata si gat, lasand sa actioneze timp de 20 de minute. Aceasta masca imbunatateste elasticitatea pielii, reduce acneea si iritatiile.
2. Merele contin o buna sursa de vitamina C, o buna sursa de bioflavonoide, bogate in fibre solubile, contin multe substante active care actioneaza ca tonic muscular si regenerator al tesuturilor. De asemenea marul imbunatateste elasticitatea pielii, estompeaza ridurile, reduce acneea si cosurile. Cosmeticele cu extract de mar sunt printre cele mai cautate in lume. 
Tonifiant din mar
Se sterge fata si gatul (curatate in prealabil) cu suc proaspat de mere, se lasa sa actioneze 20 de minute apoi se clateste cu apa rece.
Masca cu suc de mere
Se amesteca 2 linguri cu suc de mere cu o lingurita de miere, o lingurita de argila, un galbenus de ou si la final se adauga o lingurita de ulei de masline. Se amesteca bine, pana se obtine o compozitie omogena apoi se aplica pe fata, pe gat si se lasa sa actioneze 20 de minute. Dupa timpul de actionare se indeparteaza masca cu apa calduta apoi clatiti cu apa rece. Cu aceasta masca veti avea un ten luminos, hidratat si tonifiat.
3. Dovleacul are un continut ridicat de vitamina A si zinc care calmeaza pielea iritata. Utilizat in preparate cosmetice ofera pielii beneficii mari, cum ar fi repararea daunelor produse de soarele verii, precum si imbunatatirea tonusului.
Masca de dovleac
Amestecati piure de dovleac fiert sau copt cu o lingura cu miere, o lingurita cu ulei de masline si o lingurita cu suc de lamaie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi aplicati-o pe fata si gat, lasati sa actioneze 30 de minute apoi indepartati masca cu apa rece. 
Exfoliant pentru corp
Se amesteca o cana de piure de dovleac copt cu o canda de zahar brun si o lingurita de scortisoara, se amesteca bine apoi se aplica pe corp cu miscari circulare dupa care puteti clati.
4. Morcovul este o sursa excelenta de beta-caroten, echivalentul vegetal al vitaminei A, care catifeleaza pielea si o protejeaza impotriva daunelor produse de razele soarelui. Face minuni in cazul tenului lipsit de obosit, palid si prospetime.
Masca de morcovi
Se amesteca piure de morcov fiert cu o lingurita de miere, o lingurita de ulei de masline, o lingurita zeama de lamaie si se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute apoi se indeparteaza cu apa calda. Pielea va deveni mai stralucitoare, iar petele si ridurile se vor atenua.

Comentarii